Najboljši pečen krompir

Le kdo ne obožuje mehke sredice s hrustljavo skorjo? Poleti pa je pečen krompir še boljši, saj ga lahko spečemo na žaru.
Za 4 osebe
2 kg mladega krompirja
2 žlici mešanice začimb
1 žlička soli
Oljčno olje
1. Krompir dobro operite, a ga ne lupite. Narežite ga na krhlje, še enkrat sperite in naložite v velik lonec, kamor nalijte vodo, da pokrije krompir. Solite in zavrite. Kuhajte še 3 minute, potem pa vodo odcedite in pustite, da se krompir malo osuši na cedilu.
2. Krompir razporedite po deski ali aluminijasti foliji in ga rahlo premažite z oljčnim oljem ter posujte z mešanico za krompir na žaru.
3. Začinjene krhlje krompirja položite na vroč žar in pecite tako dolgo, da se zlato zapeče. Vmes ga nekajkrat obrnite. Postrezite še vročega z mesom ali samostojno z različnimi pomakami.
Nasvet+: Krompir lahko spečete tudi v pečici, a ne bo tako okusen, saj mu dim žara doda piko na i.
Fotografija: BigStock
Preberite tudi
-
-
Recept: Krompirjevi ježki
7. Avgust 2019 Naj bo pečen krompir nekaj posebnega! Krompirjevi ježki bodo navdušili mlade in stare gurmane. So... -
Nenavadne jedi z žara
1. Julij 2015 Čas je, da očistite stari žar in ga ponovno zaposlite za določen čas. Na njem lahko spečete meso,... -
Domači čips iz mikrovalovne pečice
5. April 2018 Privoščite si nekoliko drugačen hrustljavi prigrizek. Čips iz sladkega krompirja je poln...