Domov Najboljša jabolčna pita

Najboljša jabolčna pita

Bi nekaj sladkega? Naš predlog je: jabolčna pita! Naj vašo kuhinjo obda vonj po vročih jabolkih in dišečih začimbah, ki se skrivajo v slastnem krhkem testu.

Testo:
225 g mehkega masla
50 g rjavega sladkorja Muscovado
2 jajci
350 g moke

Nadev:
1 kg jabolk
100 g rjavega sladkorja Muscovado
1/2 žličke cimeta
1/4 žličke muškatnega oreščka
3 žlice moke

1. Maslo in sladkor stepajte, da nastane kremna zmes. Dodajte eno celo jajce in en rumenjak ter stepajte še minuto. Postopno dodajte moko in neprestano mešajte s kuhalnico, da nastanejo večje grude. Takrat testo gnetite z rokami na pomokani površini. Ko nastane kompaktno testo, ga ovijte v folijo in shranite v hladilnik za 45 minut.

2. Pečico segrejte na 180 °C. Jabolka operite, olupite in narežite na manjše kocke, pokrijte s papirnato brisačo in pustite stati. Pomešajte sladkor, cimet, muškatni orešček in moko, dodajte jabolka in dobro premešajte.

3. Testu odvzemite tretjino, ostalo razvaljajte in položite v pekač, pokrit s papirjem za peko. Naložite jabolka in pokrijte s preostalim razvaljanim testom. Robove dobro stisnite in testo premažite s stepenim beljakom in malo sladkorja. V sredini naredite nekaj zarez, da para med peko lahko uhaja. Pecite 45 minut do zlatorjave barve.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji