Domov Mini jagodne pite

Mini jagodne pite

Ste si zaželeli okusne in osvežilne sladice? Posladkajte se s temi enostavnimi pitami, dekadentnega videza.

Za 8 kosov

375 g kos listnatega testa
1 jajce
4 žlice sladkorja v prahu
225 l sladke smetane
1 žlička vaniljevega izvlečka
300 g jagod
3 žlice jagodne marmelade
moka za posip

1. Na rahlo pomokani površini razvaljajte listnato testo v obliko pravokotnika (pribl. 23x43 cm in 3 mm debeline). Položite ga na pekač, pokrijte s plastično folijo in postavite v zamrzovalnik za 20 minut.

2. Pečico segrejte na 220 °C. Z okroglim modelom premera 10 cm razrežite ohlajeno testo na 8 krogov. Testo položite na 2 pekača, med posameznimi kosi pa pustite nekaj prostora. Na vrh položite še en pekač, ki bo zagotovil, da testo med peko ne bi preveč naraslo. Pecite 10 do 12 minut.

3. Odstranite vrhnji pekač in pustite, da se pečeno testo ohladi. V skledi stepite jajca z 2 žlicama sladkorja v prahu in z mešanico premažite testo, še posebno robove. Vrnite pekač v pečico in pecite še 7 do 10 minut, da se zlato zapeče.

4. Za nadev stepite preostali sladkor v prahu, sladko smetano in vaniljo v kremno zmes. Naložite jo na ohlajene pite, na vrh razporedite očiščene jagode.

5. Da se bodo jagode privlačno svetile, jih premažite z jagodno marmelado, ki ste jo segreli skupaj z žlico vode v tekočo omako.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji