Domov Mehki ovseni piškoti z brusnicami

Mehki ovseni piškoti z brusnicami

Naj vas navdušijo s svojim polnim okusom! Ti mehki piškotki ne vsebujejo pšenice in jajc, zato so odlični za alergike. Recept je možno prilagoditi tudi za vegane in alergike na mleko.

2 žlici mletih lanenih semen
140 g ovsene moke (mleti ovseni kosmiči)
1 žlička pecilnega praška
½ žličke sode bikarbone
½ žličke soli
½ žličke cimeta
2 žlici mehkega masla
30 g rjavega sladkorja
50 g kokosovega sladkorja
1 žlička vaniljinega izvlečka
130 g ovsenih kosmičev

1. Pečico segrejte na 180 °C. Dva velika pekača obložite s papirjem za peko.

2. Zmešajte mleta lanena semena in 3 žlice vode v skodelici. Pustite ob strani.

3. Z metlico zmešajte ovseno moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet v veliki skledi. Pustite ob strani.

4. Maslo, rjav in kokosov sladkor stepajte 2 minuti v skledi, da nastane svetla in penasta zmes. Dodajte vaniljo in nabrekla lanena semena ter stepite v gladko zmes.

5. S kuhalnico vmešajte mešanico ovsene moke, dodajte še ovsene kosmiče in premešajte.

6. Zajemajte za oreh velike kroglice in jih polagajte na pekač. Sploščite jih na debelino 0,5 cm. Med piškoti pustite več prostora, saj se med peko razlezejo.

7. Pecite 12 minut oziroma dokler piškoti niso suhi na površini, robovi pa postajajo rahlo zlatorjavo obarvani. Ohladite jih na mrežastem podstavku.

Nasvet + Če uporabite vegansko maslo, so piškoti primerni tudi za vegane in alergike na mleko.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji