background image

Mehki arašidovi piškoti


Slastni arašidovi piškoti so odličen posladek k popoldanski kavi, ker so pa tudi nasitni, bodo odličen prigrizek na izletih in popotovanjih. Ker vsebujejo le sestavine rastlinskega izvora, so primerni tudi za vegane.

Sestavine

240 g pirine moke (tudi namenske ali polnozrnate)
1 žlička pecilnega praška ali sode bikarbone
3/4 žličke soli
250 g arašidovega masla
180 ml javorjevega sirupa
1 ½ žličke vaniljinega ekstrakta
60 ml mandljevega mleka
Sladkor in sol za posip

1. Segrejte pečico na 175 °C. V srednje veliki posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. V večji posodi zmešajte arašidovo maslo, javorov sirup, vaniljo ter po potrebi še olje, če je arašidovo maslo bolj suho (3 do 4 žlice olivnega olja). Mešajte, dokler ne nastane homogena masa. Mešanico moke dodajte arašidovi mešanici in dobro premešajte.

2. Masa naj 30 minut počiva v hladilniku. Za lažje oblikovanje si zmočite roke, nato pa maso oblikujte v kroglice in jih polagajte na papir za peko.

3. Zmočite vilice in z njihovo površino dvakrat pritisnite na vsako kroglico, da nastane piškot, na njem
pa mrežast vzorec. Posujte z malo sladkorja in soli.

4. Pecite približno 11 minut, pustite počivati 5 minut, nato pa naj se piškoti ohladijo na rešetki.

Fotografija: Depoistphotos

Komentarji