Domov Orehova potica brez moke in dodanega sladkorja

Orehova potica brez moke in dodanega sladkorja

V velikonočni potici lahko uživate tudi tisti, ki se prehranjujete po načelih LCHF prehrane, saj ta potica ne vsebuje moke in dodanega sladkorja.

Za testo:
300 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
3 jajca
100 g stopljenega masla
150 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
50 g razmaščene kokosove moke Sukrin
100 g sladila Sukrin
40 g indijskega trpotca
1 pecilni prašek

Za nadev:
400 g mletih orehov
10 žlic sladila Sukrin Gold
125 ml tekoče sladke smetane
125 ml vode
1 žlica ruma

1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodamo mešanico suhih sestavin. Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo ca. pol cm. Pri valjanju si pomagamo s prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod testo in nadenj. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.

2. Nato se lotimo nadeva. Vodo, rum in sladko smetano segrejemo do vretja, vlijemo na mlete orehe, zmešane s sladilom Sukrin Gold, in dobro premešamo. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s plastično folijo ali papirjem za peko tesno zvijemo.

3. Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, obloženem s papirjem za peko. Potico pritisnemo ob dno pekača. Pečemo pri 175 °C približno 35 do 40 minut. Ohlajeno potico lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.

Besedilo in fotografija: Staša Grom, Stašina fit kuhinja

Preberite tudi

Komentarji