Domov Čokoladna panna cotta

Čokoladna panna cotta

Privoščite si odlično italijansko sladico na drugačen način. Čokoladna panna cotta brez sladkorja vas bo popolnoma zasvojila!

Panna cotta je odlična tudi brez dodanega sladkorja, ki ga lahko nadomestite z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin Melis. Izberite temno čokolado s čim manj sladkorja, količino pa prilagodite svojemu okusu (100 g naredi že kar precej močan okus).

Za štiri porcije:

500 ml sladke smetane
3 žlice sladila Sukrin Melis
1 vaniljev strok ali pol žličke vanilje v prahu
6 listov želatine
50–100 g temne čokolade

Smetano, v katero smo dali vzdolžno prerezan vaniljev strok ali vaniljo v prahu, segrejemo, pri čemer pazimo, da ne zavre. Kuhamo nekaj minut ter primešamo sladilo Sukrin Melis in želatino, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Nato primešamo še sesekljano temno čokolado. Kremo natočimo v štiri lončke in shranimo v hladilnik, da se strdi.

Več slastnih receptov za LCHF sladice boste našli v poletni številki revije Kuhinja od A do Ž in na spletni strani www.fitkuhinja.si.

Besedilo: Staša Grom, dipl. dietetičarka
Fotografija: Bigstock

Preberite tudi

Komentarji