Domov Kruh brez gnetenja

Kruh brez gnetenja

Ni boljšega, kot sveže pečen domač kruh. Odkrijte najenostavnejšo pripravo kruha, da bo zadišal tudi v vaši kuhinji.

1 kg moke
850 ml tople vode
2 zavojčka suhega kvasa (skupaj 14 g)
25 g soli (žlica in pol)

1.  Zvečer v veliki plastični posodi s pokrovom zmešajte vodo, kvas in sol, dodajte vso moko in zmešajte s kuhalnico le toliko, da se masa poenoti. Ne gnetite. Masa mora biti lepljiva in precej mokra.

2. Posodo pokrijte, vendar ne prevec tesno. Na eni strani pustite manjšo odprtino. Testo naj počiva v hladilniku čez noč. 

3. Zjutraj testo po vrhu pomokajte, da ga lahko primete. Izvlecite kos in ga odrežite s škarjami. S pomokanimi rokami oblikujte hlebček tako, da zavijate testo navznoter. Tako boste dobili na vrhu gladko površino. Rahlo pomokajte, položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in v testo zarežite precej globoke zareze v poljubnem vzorcu. Testo naj vzhaja 40 minut.

4. Pečico segrejte na 230 °C. Kruh pecite na srednji rešetki 40 do 50 minut (odvisno od debeline hlebčka). Pečenega ohladite na rešetki.

Preberite tudi

Komentarji