background image

Krompirček, ki se mu niti zvezdnice ne morejo upreti


Se ne morete upreti ocvrtemu krompirčku? Tudi zdravi različici se ne boste mogli! Sladki krompir je pomfrit instagram generacije, ki navdušuje z videzom in okusom.

'Ocvrt' sladki krompir je ena od najljubših jedi Chrissy Teigen, že nekaj časa pa je predvsem v Ameriki priljubljena alternativa običajnemu ocvrtemu krompirčku. Sam po sebi je sladki krompir bolj zdrav od običajnega, ker ga za odličen okus ni potrebno cvreti, pa ima tudi manj kalorij. Ni čudno, da #sweetpotatofries navdušuje številne instagram uporabnike in ljubitelje krompirčka po vsem svetu. Naj navduši tudi vas!

Za 4 porcije

2 srednje velika sladka krompirja, olupljena
2 žlici oljčnega olja
2 žlički paprike v prahu
1 žlička česna v prahu
1 žlička sveže mletega črnega popra
1 žlička grobo mlete soli

1. Pečico segrejte na 230 °C. Olupljen, opran in osušen sladki krompir narežite na centimeter debele trakove. V večji posodi zmešajte olje, papriko, česen in poper, dodajte krompir in dobro premešajte. Ves krompir mora biti enakomerno prekrit z oljno začimbno mešanico.

2. Večji pekač prekrijte s papirjem za peko in naj položite krompir. Pazite, da krompirčki niso preveč skupaj in da se med seboj ne prekrivajo, saj želite, da se dobro spečejo.

3. Pekač postavite v pečico in pecite 25-30 minut (čas je odvisen od debeline in velikosti rezin). Če nimate ventilatorske pečice, med peko krompirček enkrat ali dvakrat obrnite.

4. Ko robovi pričnejo rjaveti in krompirček postaja hrustljav, krompirček vzemite iz pečice in ga še vročega posujte z grobo mleto soljo. Postrezite kot prilogo ali prigrizek z različnimi pomakami.

Nasvet + Če želite resnično hrustljav krompirček, ga pecite na najnižji rešetki.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji