Domov Ekskluzivna slovenska zgodba pristala na mizi najvišje stolpnice na svetu

Ekskluzivna slovenska zgodba pristala na mizi najvišje stolpnice na svetu

V restavraciji JB v Ljubljani je bila predstavljena nova luksuzna polnitev bučnega olja KOCBEK, ki je s svojo zgodbo prepričala tudi arabski svet.

Mednarodno priznani in večkrat nagrajeni slovenski oblikovalec Gregor Žakelj je prepoznal družinsko tradicijo oljarne Kocbek, ki sega v leto 1929 in še danes ohranja prvinski pridih nostalgije, združene v dobri kakovosti. Dobro in povsem po starem delajo še danes in prav slednje je razlog, da je nastala zgodba, ki so jo zapisali v najvišji stolpnici na svetu - v restavraciji At.Mosphere v Dubaju. Prav tam je namreč nova in unikatna steklenica izjemnega bučnega olja postala del jedilnika.

Luxury Black Bottle je plod slovenskega znanja, izdelana v Steklarni Hrastnik. Zaradi potreb in povpraševanj zahtevnejših trgov in ravno takšnih kupcev so se odločili oblikovati ekskluziven, unikaten, razkošen izdelek s prepričljivo oblikovalsko zgodbo, vsebino in embalažo. Vsaka steklenica je ročno pihana v Steklarni Hrastnik iz najčistejšega stekla brez primesi težkih kovin (kristal kot prestižna steklovina vsebuje 30 % svinca o. p.) in postavljena v škatlo, oblikovano iz starega, stoletnega hrastovega lesa.

Steklo Steklarne Hrastnik je najbolj neoporečno za živilo, v tem primeru bučno olje, katerega shranitev je najprimernejša v temni stekleni embalaži. Steklenice so napolnjene z ekološko pridelanim bučnim oljem, narejenim iz prebranih in sortiranih bučnih semen avtohtone sorte. Buče so zrasle na neokrnjeni zemlji v okolici oljarne Kocbek. Prečiščena semena pri njih sortirajo in zmeljejo na mlin s pravimi kamni, ki so jih pri Kocbekovih začeli uporabljati že pred 89 leti. Na steklenici je tudi poseben znak, povzet s prvega žiga (štampiljke) Alojza Kocbeka in njegovih inicialk, ki bo za arabski trg vtisnjen v zlati ploščici čistine 999,9.

Steklenica vsebuje lastno pipeto, s katero se olje nanaša na hrano po kapljicah in se ne izliva iz steklenice. Pipeta služi kot zamašek steklenice in je obenem pripomoček kuharskim mojstrom, da z njo dekorirajo krožnike. Oljarna Kocbek s svojimi ambasadorji, vrhunskimi slovenskimi kuharji Tomažem Kavčičem, Janezom Bratovžem in Ano Roš, s to steklenico že predstavlja novo zgodbo tudi na njihovih jedeh.

Besedilo: PR
Fotografije: Mediaspeed

Komentarji