background image

Edinstvena kava s stoletno tradicijo


Kaj imajo skupnega redka sorta vina, iskana vrsta kaviarja in najprestižnejši tartufi?

Uspevajo samo na nekaterih krajih. Tam, kjer so pogoji tako edinstveni, da omogočijo najbolj iskane vrste gurmanskih presežkov.

Barcaffè predstavlja novo mleto praženo stoodstotno kavo vrste arabika, ki izvira z ene plantaže – Barcaffè Single plantation.

Barcaffè Single plantation uspeva na posestvu Monte Alegre v Braziliji. Posestvo se ponaša z več kot stoletno tradicijo ter znanjem gojenja, pridelave in predelave najkakovostnejših vrst arabike ter sort posebnih kav, bolj poznanih kot specialty kave.

Posebnost specialty kav so visokokakovostna zrna s posebnim profilom okusa in arome, brez nečistoč in napak. Te kave na ocenjevanju po lastnostih, kot so sladkost, kislost, telo, okus, pookus in čistost napitka, dosežejo več kot 80 točk. Specialty kave so pri procesih pridelave, predelave in sledljivosti od semena do skodelice podvržene natančni analizi in kontroli.

Izjemno uravnotežen okus z zaznavnimi notami medu in praženih oreškov je posledica izbire najboljših arabik, skrbne kontrole in posebnega postopka obdelave, imenovanega pulped natural.

Pulped natural je postopek predelave, pri katerem pred sušenjem odstranijo samo zunanjo lupino kavnih plodov. Postopek zahteva več časa in pozornosti, s tem pa kavi doda značilen sladkasto-kisel okus ter izjemno uravnotežen okusni profil, ki to kavo umešča v sam vrh gurmanskih užitkov, ki jih je vredno poskusiti. Barcaffè Single plantation je odlična izbira za vse trenutke, ko želimo s kavo razvajati, navdušiti ali preprosto pokazati, da jo imamo radi in o njej vemo nekaj več.

Fotografije: PR, Bigstock

Preberite tudi


Komentarji