background image

Darila v zadnjem trenutku


Hitro potrebujete darilo in nimate časa hoditi po trgovinah? Podarite domačo gurmansko poslastico, ki se je bo razveselil prav vsak.

Morda ni najnovejši televizor ali pametni telefon, a okusnih daril, ob katerih bodo uživale tudi brbončice, ne bo zavrnil nihče. Pripravili smo nekaj enostavnih idej, da bo letošnje obdarovanje nekaj posebnega – saj veste, kar je dano od srca, razveseli dušo.

Dobrote na palčki

Rumove, čokoladne, rafaelo kroglice, trufli... Vse te dobrote bodo še boljše (in privlačne) na palčki. Izdelajte jih po običajnem receptu, nataknite na palčko in okrasite po želji. Videti so odlično, hkrati pa zelo enostavne za pripravo. Če ste bolj ustvarjalni, se lahko poigrate z okraski, sicer pa jih samo povaljajte v izbranem posipu (čokolada, lešniki, kokos...) ali oblijte s čokolado. Predlagamo obliv iz temne čokolade z okraski iz bele čokolade.

Piškoti

Kljub temu, da je peka piškotov v večini gospodinjstev zelo priljubljeno opravilo, bodo lepih piškotov veseli prav vsi. Pospravite jih v lično zavito škatlo ali jih prevežite z okrasnim trakom. Podarite lahko tudi piškote v kozarcu. Suhe sestavine po plasteh nalagate v korazec za vlaganje, zraven pa dodate recept za piškote, ki jih obdarovanec nato pripravi sam. 

Domači namazi

Poznate koga, ki se ne bi razveselil odličnega domačega namaza iz lešnikov, mandljev, orehov... ? Domači namazi so brez konzervansov in ostalih škodljivih dodatkov, odlikuje pa jih tudi močan, pristen okus. Lešnikov namaz je tudi odličen nadomestek trgovinskih čokoladnih namazov.

Fotografije: Profimedia

Komentarji