Čokoladno-avokadova krema s češnjami

Ta slastna čokoladna krema ne vsebuje živalskih izdelkov, a je tako kremasta in slastna, da nihče ne bo opazil, da gre za zdravo različico. Obožujejo jo tudi otroci!
2 velika zrela avokada
4 žlice kakava
2 žlički burbonske vanilje v prahu
3 žlice javorovega sirupa
2 žlici kokosovega mleka
150 g temne čokolade (70 % kakava)
češnjev kompot
Avokada razpolovite in odstranite koščici. Avokadovo meso z žlico izdolbite in polagajte v skledo mešalnika. Dodajte kakav, vaniljo, javorov sirup in strjeno kokosovo mleko (pločevinko kokosovega mleka vsaj za 6 ur obrnjeno postavite v hladilnik, odprite in zajemite strjeno kremo, ki se nabere na vrhu). Mešajte v multipraktiku približno 15 sekund, z lopatko očistite stene posode in mešajte še 10 sekund.
Čokolado stopite nad loncem vrele vode, jo ohladite in nalijte k avokadovi kremi. Mešajte še 15 sekund, da nastane gosta in gladka krema. Naložite v kozarce in okrasite z odcejenimi višnjami. Sok kompota razredčite z vodo in ponudite ohlajenega skupaj s čokoladno-avokadovo kremo.
Fotografija: BigStock
Preberite tudi
-
-
Zdrav čokoladni puding
28. Januar 2019 Ta okusen puding je poln beljakovin, zdravih maščob in kompleksnih ogljikovih hidratov, vendar po... -
Čokoladna krema iz konopljinega mleka
29. Marec 2016 Sveže konopljino mleko lahko hitro pripravite, če mu dodate še nekaj sestavin, pa nastane odlična... -
Čokoladna rezina s smetano in jagodami
26. Januar 2018 Za to čudovito umetnijo ne potrebujete posebnega kulinaričnega znanja, le nekaj sestavin in...