Domov Čokoladna rezina s smetano in jagodami

Čokoladna rezina s smetano in jagodami

Za to čudovito umetnijo ne potrebujete posebnega kulinaričnega znanja, le nekaj sestavin in prostor v zamrzovalniku.

Za čokolado
210 g fino nasekljanega kakavovega masla
30 g deviškega kokosovega olja
96 g presnega kakava v prahu
2 žlici javorovega sirupa; po okusu več
1/2 žličke vaniljinega izvlečka (po želji)

Za nadev
Smetana za stepanje
Sveže jagode
Sladkor v prahu za okras

1. V stekleni ali keramični posodi na pari (posoda se ne sme dotikati vrele vode) stopite kakavovo maslo in kokosovo olje, občasno premešajte z leseno žlico.

2. Ko sta maslo in olje stopljena, posodo umaknite s pare in dodajte kakav, tako da ga presejete skozi fino cedilo (tako ne bodo nastale grudice). Mešajte z leseno žlico, dokler ne nastane homogena masa.

3. Dodajte javorov sirup in ponovno mešajte. Po želji lahko dodate tudi vaniljo. Mešanico poskusite in po okusu dodajte še več sirupa, vanilje ali kakava.

4. Večji pekač (po možnosti pravokoten) obložite s papirjem za peko, ki naj sega tudi na robove pekača, da boste čokolado lažje odstranili. Čokolado vlijte v pekač (debela naj bo približno 1,5-2 mm; če je pekač premajhen maso razdelite v dva pekača) in ga za približno eno uro postavite v zamrzovalnik.

5. Po 15 minutah preverite, ali se je čokolada že dovolj strdila, da lahko vanjo zarežete linije, po katerih jo boste nato zlomili. Za eno čokoladno rezino boste potrebovali približno šest enako velikih kvadratnih čokoladnih ploskev.

6. Stepite smetano in očistite jagode ter jih narežite na manjše kose. Čokoladno ploskev na debelo premažite s smetano in nanjo nadevajte jagode, nato pa pokrijte s čokolado in ponovite.

7. Vrhnjo čokoladno plast okrasite s smetano, jagodami in posujte s sladkorjem v prahu.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji