Domov 5 prigrizkov, ki vas bodo navdušili

5 prigrizkov, ki vas bodo navdušili

Prigrizki so popolna jed za prihajajoče decembrske zabave, saj so raznovrstni in vedno vsak najde nekaj po svojem okusu.

Lososove cule z rdečo peso in hrenom

Kuhano rdečo peso nasekljajte na drobne kocke, hren naribajte in dodajte pesi (s hrenom bodite varčni, da jed ne bo preveč pekoča). Rezine lososa nadevajte s pripravljenim nadevom in jih z drobnjakovim lističem nežno zavežite v majhne cule.

Popečena bageta z grahovim pirejem in feto

Zamrznjen grah na hitro pokuhajte v kropu, odcedite, dodajte malo masla, soli in popra ter s paličnim mešalnikom zmeljite v gost pire. Rezine bagete popecite v pečici ali toasterju, jih nadevajte s pirejem in posujte s kockami fete ter metinimi lističi.

Kozice z avokadovim namazom in slanino

Pečene in olupljene kozice popršite z limetinim sokom. Avokado pretlačite z limonovim sokom, soljo in poprom v gladek namaz. Slanino popecite, da postane hrustljava, in jo nadrobite v avokado. Rezine kruha popecite v pečici, jih premažite z namazom, obložite s pripravljenimi kozicami in preostalo slanino.


Popečena bageta z grahovim pirejem in feto, kozice z avokadovim namazom in slanino, ocvrte olive s sirom, pršut in maskarpone z jabolkom

Ocvrte olive s sirom

Velike olive brez koščic nadevajte s sirom z modro plesnijo. Pomočite jih v moko, razžvrkljano jajce in drobtine. Zadnja dva postopka ponovite, potem pa olive na hitro ocvrite v vročem olju, da se zlato obarvajo. Postrezite z majonezo, ki ste ji primešali malo zelenega pesta.

Pršut in maskarpone z jabolkom

Jabolku odstranite pečke in ga narežite na debelejše krhlje. Popršite jih z malo limonovega soka, da ne porjavijo. Na vsak krhelj naložite žličko maskarpona in vse skupaj ovijte v rezine pršuta. Pokapajte z balzamičnim kisom in oljčnim oljem.

Fotografije: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji