Domov Dogodki Ostali dogodki Vse generacije na 11. Otroški bazar

Vse generacije na 11. Otroški bazar

Na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani prihaja popolno družinsko doživetje - 11. Otroški bazar, ki bo potekal od 9. do 11. septembra.

Tradicionalno bo sejem poskrbel za raznoliko ponudbo na več kot 140 razstavnih prostorih s ponudbo za otroke in starše. Novosti letošnjega Otroškega bazarja so 'Showroom' spletnih trgovin, Bazarkova ustvarjalnica in bralnica, Bazarkova kuhinja z znanimi obrazi, Športni park v dvorani A2 in Eksperimentalni kotiček. Tradicionalno organizator pripravlja še kulturni program na odru, dogodek za nosečnice in mlade starše, delavnice za krepitev medgeneracijskih vezi, ustvarjalne delavnice in spoznavanje policistov, reševalcev in gasilcev. Prvič v Sloveniji bo na Zunanji ploščadi postavljeno drsališče s pravim ledom v poletnem času.

Medgeneracijski kotiček

Prvi dan prireditve, torej v petek, 9. septembra, bodo v Medgeneracijskem kotičku potekale številne aktivnosti, ki jih pripravljajo upokojenci osrednje slovenske pokrajine v okviru Dnevnih centrov aktivnosti Ljubljana. Dedki, babice in otroci se bodo lahko družili na plesni delavnici ZUMBA ZA VSE GENERACIJE, ustvarjalne delavnice MEDGENERACIJSKO GUMBASTO DREVO in BRALNO ZNAMENJE.

Letošnje novosti

Letošnje novosti so program v Eksperimentalnem kotičku, ki ga organizatorji pripravljajo skupaj z Antimuzejem – Deželo fizike, Bazarkova ustvarjalnica in bralnica z založbo Morfem, kjer bodo gostovali znani pisatelji Andrej Predin, Milan Dekleva in Tatjana Pregelj Kobe, Bazarkova kuhinja, v kateri bosta med drugim kuhala zmagovalca šovov Gostilna išče šefa Tomaš Javurek in MasterChef Slovenija Darko Klemen, Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano in avtorica knjig o prehrani, Irena Tomažin, ustvarjalka projekta Zdrava juhica in ambasadorka pobude Jamie’s Food Revolution, ter Luka Korenčič in Emilija Pavlič. V dvorani Kocka/A2 pa bo prvič postavljen pravi pravcati Bazarkov športni park z različnimi športnimi disciplinami, plezalno steno, bowling stezo in kinom.

Prvič v sloveniji drsališče s pravim ledom ob zaključku poletja

Na Zunanji ploščadi bo prvič v Sloveniji na voljo tudi poletno drsališče s pravim ledom v organizaciji skupine Lucky Luka. Vsa družina se bo lahko preizkusila na interaktivnem drsališču i-Lucky Land, na ledeni stezi za curling, se fotografirala s posebnimi fotoaparati, integriranimi v drsališče, ali se pomerila v kakšni ledeni aktivnosti. Poleg drsališča na Zunanji ploščadi ne gre zamuditi niti mini živalskega vrta v organizaciji ZOO Parka Rožman, kjer se bo med kokoškami, zajčki, želvicami in pritlikavimi kozami potikala tudi lama ter osliček na Ranču Aladin. Tradicionalno se bodo na Zunanji ploščadi predstavljali še policisti, jamarji, potapljači, kinologi, gorski reševalci in gasilci.

Vrhunski nastopi na odru

Poleg številnih nastopov otrok iz vrtcev in osnovnih šol, nagradnih iger, dramskih točk in skečev, ne zamudite niti koncerta Ribiča Pepeta z revijo Plesnega mesta, igrane predstave Maša in Medved in Maček Muri ter baletne predstave Ledena pravljica.

Dobrodelno

V okviru Otroškega bazarja bosta potekali kar dve dobrodelni akciji. V akciji 'PODARI ZVEZEK' bo potekala zbiralna akcija novih šolskih potrebščin, ki jih bo organizator preko Mestne Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje podarili otrokom iz socialno šibkih družin. Akcija se bo nato selila na Otroški bazar, kjer boste prav tako lahko prinesli nove šolske potrebščine (seznam potrebščin si lahko ogledate na spletni strani Otroškega bazarja). Skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) pa Otroški bazar pripravlja tudi dobrodelno dražbo športnih rekvizitov najuspešnejših slovenskih športnikov – med drugim bodo na voljo tudi štartna številka Robija Kranjca, podpisan dres Anžeta Kopitarja in slovenske hokejske reprezentance, podpisana dres in žoga slovenske košarkarske reprezentance, dres s podpisi prejemnikov medalj v OI Rio2016, tekaški čevlji Matica Osovnikarja ipd. Izkupiček iz prodaje bo šel v fond Fundacije za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij (ustanovljena znotraj OKS). Rekviziti bodo pred dražbo razstavljeni na Otroškem bazarju.

Medgeneracijsko druženje bomo zaključili v nedeljo, 11. septembra, ko bomo skupaj praznovali na zaključnem koncertu z Ribičem Pepetom in revijo Plesnega mesta.

V času sejma bodo na voljo enodnevne družinske vstopnice, s katerimi raja cela družina (največ dva odrasla, otroci neomejeno). Vse informacije o stopnicah in programu so na voljo na spletni strani www.otroskibazar.si.

Besedilo in fotografije: PR

Komentarji