Domov Dogodki Ostali dogodki Vijolčna kri za vse ljudi

Vijolčna kri za vse ljudi

NK Maribor v sodelovanju z UKC Maribor in RK Maribor tudi letos organizira tradicionalno krvodajalsko akcijo Vijol'čna kri za vse ljudi.

Vabljeni 5. septembra 2016 med 8. in 14. uro na stadion Ljudski vrt, kjer se bo odvijala prav posebna krvodajalska akcija Vijol'čna kri za vse ljudi. Ta se bo letos v klubskih prostorih odvijala že petič, prav vsako leto pa je odziv navijačev z vijol'čno krvjo večji. Lani je darovalo rekordnih 175 ljudi, skupaj pa so je zbrali kar 77.400 mL krvi. Letos organizatorji upajo, da bodo ta dosežek še presegli.

Zakaj se udeležiti akcije?

Darovanje krvi je nesebično dejanje, ki lahko pomaga rešiti življenje, krvodajalska akcija v organizaciji NK Maribor pa je res nekaj posebnega. Celoten postopek se v sodelovanju z UKC Maribor in RK Maribor namreč odvija pod vzhodno tribuno stadiona Ljudski vrt. Po uspešnem darovanju se darovalcem okusna malica postreže na VIP-u, vsak darovalec pa prejme tudi simbolično darilo kluba.

Na VIP tribuni bodo vsi, ki bi to želeli, lahko podpisali tudi pristopno izjavo o darovanju organov po potrjeni možganski smrti Vijol'čna je ljubezen večna.

Lahko darujem kri?

Kri lahko daruje vsaka oseba:

  • med 18. in 65. letom starosti,
  • ki tehta več kot 50 kg oz. je njen volumen krvi, izračunan na podlagi telesne višine in telesne mase, več kot 3500 ml,
  • ki je dobrega zdravja in počutja,
  • ki ima vrednosti hemoglobina 135 g/l (moški) in 125 g/l (ženske).

Moški lahko kri darujejo na vsake 3 mesece, ženske pa na vsake 4 mesece.

Na dan, ko prostovoljno darujete kri, imate pravico do odsotnosti z dela! Stroške prostega dneva pokriva obvezno zdravstveno zavarovanje, zato morate delodajalcu predložiti potrdilo, ki ga prejmete po darovanju krvi.

Več informacij o darovanju: www.ztm.si

Spodaj preverite, kako je akcija potekala lansko leto in se letos pogumno pridružite!

Fotografija: NK Maribor

Komentarji