Domov Dogodki Ostali dogodki V Srečni hiši upihnili prvo svečko!

V Srečni hiši upihnili prvo svečko!

Minula sobota za Srečno hišo ni bila navadna sobota, saj jo je poleg sončnega popoldneva razveselila tudi množica malih in velikih gostov.

Matičeva mami, Urška Ribič, nam je za začetek spekla naravnost božansko čokoladno-lešnikovo-kokosovo torto, s katero smo se posladkali po tem, ko smo z našimi ambasadorkami, mladimi članicami ansambla Skrivnost iz Lukovice, spoznali, kako enkratna je narodnozabavna glasba. Sledilo je izdelovanje čisto prave harmonike iz papirja in odpadnih plastenk pod mentorstvom članic ansambla Skrivnost. 

Nismo pozabili niti na nagradni žreb, v katerem smo izžrebali zadovoljne prejemnike naših knjižnih nagrad oz. bonov. Te so prejeli Kevin, Vid in Matic, ki Srečno hišo redno obiskujejo. Obiskala nas je tudi pisateljica Irma Jančar, ki smo jo v Srečni hiši gostili letošnjega januarja, in nam prinesla v dar svojo novo slikanico Zmajček Pomatajček.

Ne nazadnje pa velja omeniti, da smo ob svojem 1. rojstnem dnevu od Zavoda Dan odprtih src prejeli še bogat kup živil za 43 socialno ogroženih družin z lukovškega in domžalskega območja. Socialna delavka Marta Tomec, ki je na CSD Domžale zadolžena za rejniške družine pri nas, je bila naravnost osupla, koliko živil se je nabralo.

Hvala vsem sodelujočim in tudi posameznikom, ki ste nas obiskali in prinesli s seboj ne le dobro voljo, ampak tudi vreče živil in tudi oblačilc za tiste, ki jih najbolj potrebujejo!

Besedilo in fotografije: PR

Komentarji