Domov Sončna sobota v znamenju ulične košarke

Sončna sobota v znamenju ulične košarke

Družba Grosbasket je ob odprtju prve specializirane trgovine s košarkarsko opremo organizirala košarkarski turnir z atraktivnim spremljajočim programom.

Družba Grosbasket je v soboto, 24. septembra, v nakupovalnem središču na Rudniku v Ljubljani ob  svoji novi istoimenski trgovini organizirala atraktivni športni dogodek, ki ga je ves dan zaznamoval košarkarski turnir trojk ter popoldanski nastop vrhunskih zabijalcev košev svetovnega slovesa.


Profesionalce Dunk Elite, ki svoje mojstrstvo izkazujejo ljubiteljem te športne zabave in performansa, izjemno cenijo tudi košarkarji NBA.

Za vrhunec popoldneva sta namreč s svojim spektakularnim nastopom poskrbela mojstra pod košarkarskim obročem – Poljak Rafael 'Lipek' Lipinski in Ukrajinec Dmitry 'Smoove' Krivenko, ki sta iz svetovno znane Dunk Elite v Ljubljano prišla prav za to priložnost, ter nepozabni Dunking Devils, za katere so nastopili akrobati Marko Knafelc, Primož Košir, Maks Veselko, Luka Koren, Jan Luzar in Matevž Pogačar.


Nastop obeh zvezdnikov Dunk Elite v Ljubljani sta omogočili trgovina Grosbasket in blagovna znamka K1X.

Na prizorišču sta bila tudi dva umetnika - grafitar Teo in raper Zlatko, ki je po zaključku tekmovanja v svojem stilu tudi sam potrdil, da je košarka šport, ki ga ulica upravičeno tudi najbolj ljubi.

Trgovina Grosbasket

"Trgovina Grosbasket je prva specializirana trgovina s košarkarsko opremo pri nas, saj je bila doslej na slovenskih tleh ponudba razdrobljena in izjemno podhranjena," je povedal njen lastnik Andrej Gabrijel, ki obenem zatrjuje, da gre tudi za eno najsodobnejših tovrstnih trgovin v Evropi. Trgovina s konceptom na 400 kvadratnih metrih površine premore tudi košarkarsko igrišče z enim košem in tribuno s 34 sedeži, da bi na parketu lahko obiskovalci prvenstveno testirali opremo in športno obutev, prostor pa bodo uporabljali tudi za potrebe izobraževanja in druge dogodke ter srečanja, povezana s košarko. 

Besedilo in fotografije: PR

Komentarji