background image

Letite skupaj s čarovnicami na Dvorcu Rakičan


Pridružite se dvodnevni čarovniški zabavi, ki se bo pričela v soboto, 29. 10. v večernih urah na Dvorcu Rakičan.

Ker so se lani tako dobro zabavale, bomo tudi letos povabili čarovnice in njihovo spremstvo, da pridejo na dvodnevno čarovniško zabavo, ki se bo pričela v soboto, 29. 10. v večernih urah in se bo nadaljevala v nedeljo, 30. 10. od poldneva pa vse tja do zgodnjih jutranjih ur naslednjega dne.

Ne skrbite za vreme, z vami bomo v vsakem primeru. Čez dan bodo najbolj prišli na račun otroci, zanje smo pripravili čudovit  in pester program. Tako se bodo lahko prelevili v svoje junake, streljali z lokom in puščico, metali v tarčo in se vozili po zraku kot čarovnice. Za vse obiskovalce pa bo zanimiva sredjeveška tržnica, kjer boste našli mednarodno ponudbo različnih izdelkov iz srednjeveškega časa.

Letošnje dogajanje bomo nadgradili še s Čarobnimi okusi Pomurja. Tako bo zadnjega oktobra mogoče od jutra do večera poskušati tradicionalne pomurske jedi, kot so bujta repa, bograč, langaš, posolanke, idinjače. Različni kuharski mojstri bodo tradicionalne jedi pripravili na sodoben način ter predstavili kreativne interpretacije znanih jedi v novi preobleki, pri čemer bodo nekatere jedi ostale zveste tradiciji in bodo postrežene kot 'inda'. Pri tem ne bomo pozabili tudi na odlično prekmursko glasbo pri čemer vstopnine na ta dogodek ni,” pravi organizator dogodka Robert Celec. Kulinarično-kulturni festival Čarobnimi okusi Pomurja bo potekal v ponedeljek, 31. 10. od 11. do 18. ure.

Tridnevno dogajanje na Dvorcu Rakičan je primerno za družine, pa tudi za ekipe prijateljev, saj bo zvečer dober glasbeni program. V soboto zvečer bodo nastopili Mali bogovi in Vlado Kreslin, za njimi pa Siddartha. V nedeljo pa pridejo D’Kwaschen retashy, Gadi, BQL, Mišo Kontrec, Mejaši in Alya z bendom.

Vstopnice

Sobota

  • otroci do 12. leta v spremstvu staršev oz. skrbnikov: vstop PROST
  • odrasli: 8 €

Vstopnice za soboto je možno kupiti IZKLJUČNO V KAVARNI DVOREC RAKIČAN! V soboto bo z vstopnico možen samo ENKRATNI vstop.

Nedelja

  • otroci do 4. leta v spremstvu staršev oz. skrbnikov: vstop PROST
  • otroci od 5. do 12. let: 4 €
  • odrasli: 7 €

Podrobnosti o programu pa na: www.ris-dr.si

Besedilo in fotografije: PR

Komentarji