Domov Dogodki Ostali dogodki Izberite oktobrsko nedeljo za izlet na Zlati Grič

Izberite oktobrsko nedeljo za izlet na Zlati Grič

Priložnosti za druženje v znamenju vina in vinogradov so že na koledarju: že ta vikend nas namreč vabi Štajerska in jesenski festival Zlati Grič.

V konjiških vinorodnih Škalcah je klopotec naznanil čas trgatve. Trgači vinske kleti Zlati Grič so si že oprtali brente in začeli z obiranjem zgodnjih sort. Sprehod skozi nasade vinske trte vzpodbudi skomine in željo po druženju.

To nedeljo se lahko ob 12h udeležite trgatve z bivšo vinsko kraljico Nežo Pavlič Brečko, se odpeljete po Škalcah s turističnim vlakcem in poskusite odlična vina in mošt Zlatega Griča. Zabavali se bodo tudi otroci, saj bo za njihovo animacijo skrbel plesni klub Lara (od 12h do 16h). Otroci se lahko brezplačno posladkajo z naravnim jabolčnim sokom Zlatega Griča.

Festivalsko dogajanje bo vsako nedeljo prineslo življenje v Škalce, ko se bodo v popoldanskih urah predstavljale različne vsebine: penine, domače dobrote, čebelarji, mošt in drugo. Dogajanje se bo zaključilo z velikim martinovanjem na martinovo nedeljo, 12. novembra.

www.zlati-gric.si

Besedilo in fotografije: PR

Komentarji