Domov 2Cellos prihajata v Ljubljano

2Cellos prihajata v Ljubljano

Po nepozabnem zagrebškem koncertu pred 50 tisoč glavo množico, slovensko-hrvaška glasbenika napovedujeta prvi arenski šov v Sloveniji.

Luka Šulić in Stjepan Hauser, znana pod imenom 2Cellos, sta stara znanca slovenskega občinstva, ki v petek, 7. aprila 2017, v ljubljanski Areni Stožice pripravljata glasbeno poslastico v obliki prepletanja klasičnih, rock in pop notnih zapisov. Ljubljanski koncert bo sicer, poleg beograjskega, edina postaja priljubljenega dueta v naši regiji v letu 2017, ob enem pa gre za njun prvi arenski šov pri nas.

Luka Šulić se je rodil leta 1987 v Mariboru, odraščal pa je med Mariborom in Dubrovnikom, od koder prihaja njegov oče. Je diplomant londonske Kraljeve glasbene akademije. Stjepan Hauser se je rodil leta 1986 v Pulju in je diplomiral na Kraljevem glasbenem kolidžu v britanskem Manchestru.

Vrhunska in svetovno priznana glasbenika sta čelu zapisana že od otroštva. Svetovno slavo sta dosegla pred petimi leti, ko sta na spletni strani YouTube, pod imenom 2Cellos, objavila priredbo skladbe Smooth Criminal pokojnega Michaela Jacksona. Posnetek, ki je kmalu po objavi postal viralna poslastica, je Luki in Stjepanu odprl pot do podpisa pogodbe z založbo Sony Records Masterworks, kasneje pa ju je na svojo svetovno turnejo, v okviru katere sta nastopila tudi v Ljubljani, povabil Sir Elton John.

Sledilo je prek 1.000 samostojnih koncertov po vsem svetu, milijoni ogledov na YouTubu (uradni spletni 2CELLOS kanal ima že prek 315 milijonov ogledov, od tega ima samo videospot Thunderstruck prek 64 milijonov ogledov), gostovanja v najprestižnejših svetovnih televizijskih spektaklih – od podelitve Zlate Žoge (FIFA) do nastopa v oddaji Spring festival na kitajski CCTV v okviru praznovanja kitajskega novega leta, gostovanja v Tonight showu z Jayem Lenom, igranja v epizodi priljubljene ameriške serije Glee, pa vse do gostovanja v The Ellen DeGeneres Showu in TV total s Stefanom Raabom.

Luka in Stjepan v letošnjem jubilejnem letu navdušujeta po vsem svetu. Po 40 razprodanih koncertih v ZDA sta svoj glasbeni jubilej maja obeležila pred več kot 12 tisoč obiskovalci čarobne arene v Veroni. Veronski koncert je bil prvi na evropski glasbeni poti, ki ju je do konca junija vodila še v Španijo, Švico, Nemčijo, Avstrijo, Belgijo, Francijo, Luksemburg, Veliko Britanijo, Slovaško in Češko. V začetku meseca sta z gosti, med katerima sta bila tudi Oliver Dragojević in Zucchero, pred 50 tisoč glavo množico praznovala svoj peti rojstni dan tudi pred domačo, zagrebško publiko.

2CELLOS

Petek, 7. april 2017 ob 20.00,  ARENA STOŽICE - LJUBLJANA

Vstopnice že v prodaji na prodajnih mestih Eventim. Cene vstopnic v redni prodaji bodo med 24 in 69 evrov. Nižje, promocijske cene vstopnic za rdeči ring bodo še do 9. septembra na voljo po 21,90 EUR.

Fotografije: PR

Komentarji