Domov Trdno na visokih petah

Trdno na visokih petah

Ste kupili čevlje, a jih ne morete nositi, ker so neudobni? Ob naslednjem nakupovanju pa poskusite dobro preskušene trike ...

Čevlje obujte zvečer

Stopala so proti večeru bolj otečena. Če so vam zjutraj čevlji pretesni in že v trgovini težko hodite z njimi, raje ne zapravljajte denarja.

Raztegovanje

Če so čevlji le malce pretesni, lahko uporabite sprej za usnje ali semiš. Popršite jih z notranje in zunanje strani in jih takoj obujte. Če so še vedno pretesni, jih nesite k čevljarju, da jih on poskusi razširiti.

Naredite prostor

Pri visokih petkah lahko čevljar razširi del pri peti, da stopalo lažje zleze v čevelj. Nizke čevlje lahko razširi tako v dolžino kot širino. Tudi škornje je mogoče raztegniti, če imate težave z visoko nartjo. Lahko vam všije elastični del za večje udobje. Usnje, semiš in tekstil se dobro odzovejo raztezanju, umetno usnje pa ne.

Preveliki čevlji

Če vas zadnji del čevlja nad peto žuli, je to najbrž zato, ker je čevelj prevelik in se pri hoji premika. Samolepilne mehke blazinice pomagajo, a ne takrat, ko je čevelj prevelik za pol številke ali več.

Preglejte podplat

Imate težave z žulji? Podložite čevlje z usnjenimi vložki, saj so veliko bolj trpežni od sintetičnih in antibakterijski. Za nizke čevlje uporabite usnjene petne vložke, za visoke petke pa vložke za sprednji del čevlja, da ublažijo bolečino med hojo.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji