Domov Se znate pravilno izmeriti?

Se znate pravilno izmeriti?

Če oblačila kupujete tudi preko spleta, je zelo pomembno, da se znate pravilno izmeriti in na podlagi svojih mer izbrati pravo številko oblačila!

Preglednice velikosti, ki so objavljene v vseh spletnih trgovinah z oblačili, niso tam le za okras. Izmerite svoje telo in na podlagi mer izberite pravo številko oblačila. Če kupujete v spletnih trgovinah, ki prodajajo več znamk, preverite velikosti tudi na strani znamk, ki jih želite kupiti.

Potrebujete:
Mehak merilni trak, najbolje tistega za šivanje
Papir in pisalo
Spodnje perilo (vaše mere bodo bolj realistične)

Prsi

Izmerite najpolnejši obseg prsi s spuščenimi rokami (in ob izdihu). Najbolje, da vam nekdo pri tem pomaga, na primer mama, sestra ali prijateljica. Partner bo ob tem delu telesa verjetno preveč zmeden, da bi merjenje bilo uspešno.

Nasvet + Pred nakupom zgornjih delov oblačil, se vedno izmerite z oblečenim modrčkom, na katerega jih boste nosili. Še posebej je to pomembno, če uporabljate zelo podložene modrčke.

Pas

Ovijte merilni trak okrog najožjega dela svojega pasu. To je običajno nekje med popkom in prsnim košem.

Nasvet + Naj vas oznaka 'nizek' ali 'visok' pas na oblačilih ne zavede – vedno morate pas meriti tam, kjer je najožji. Razliko v obsegu proizvajalci upoštevajo pri izdelavi oblačil.

Boki

Določite obseg svojih bokov tako, da izmerite najširši del vašega telesa na tem predelu. Kje točno boste morali meriti je precej odvisno od vaše postave – večina bo merila tam, kjer je zadnjica najbolj izbočena, lahko pa merite tudi nižje, če se vam maščoba nabira na zunanji strani stegen. Pomembno je le, da najdete najširši del.

Dolžina nog

Pri dolžini hlač se običajno upošteva mera t. i. notranjega šiva. Dolžino noge izmerite na notranji strani od stegna do konca gležnja.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji