Domov Kako izbrati modni slog poletja?

Kako izbrati modni slog poletja?

V modi obstaja eno pravilo. Z oblačilom, ki si ga nadenete, se morate počutiti dobro. Če se ne boste, se bo to videlo na daleč in vsekakor ne boste prejeli za stil visoko oceno.

Pomlad se počasi poslavlja in prihaja poletje. S tem tudi novi trendi. Vsako leto imamo na voljo več trendov, za vse starosti, za vse smeri, veliko barv, modelov in ponudnikov. Pred mnogimi leti smo enostavno vedeli: moderne so hlače na a, ali moderne so ozke, moderni so špičasti čevlji… in če gremo še mnogo let nazaj, se celo sploh ženske niso smele odločati o hlačah ali krilih, o dolžinah…pa tudi vzorcev in blaga ni bilo veliko na voljo. Zdaj pa je moderno že skoraj vse. Popolnoma jasno je, da si mlajša generacija lahko privošči malce več, ali bomo rekli, si upa privoščiti malce več, kar je tudi prav. Medtem ko srednja in starejša mogoče malce manj. Kakor kdo. Veliko je odvisno tudi od tega, kje delamo, kje se nahajamo in seveda koliko smo pripravljeni za modo plačati. Vsekakor pa smo lahko hvaležni za toliko možnosti, toliko materialov, znamk, modelov, pa tudi možnostih cenovnih razredov. Smo definitivno najbolj »razvajene« modne generacije. In prav je tako.

V modi obstaja eno pravilo. Z oblačilom, ki si ga nadenete, se morate počutiti dobro. Če se ne boste, se bo to videlo na daleč in vsekakor ne boste prejeli za stil visoko oceno. Verjemite, ne glede na model, barvo, ceno…počutite se dobro in izgledali boste fenomenalno, ne glede na vse.

Kako si izbrati svoj slog? Kakšen tip ste? V kakšnem slogu bi se počutili najbolje? Kakšne narave ste? Nežni in umirjeni si bodo najbrž izbrali nežen in nevpadljiv slog, kot kakšna lepa kratka oblekica v nežnih barvah, klasične hlače in nežne srajčke in majčke, z nevpadljivim modnimi dodatki. Elegantni in poslovni si bodo vsekakor izbrali elegantne klasike, kot elegantne hlače, krila in bluze, z nežnimi suknjiči. Modni dodatki pa naj bodo vpadljivi. Športni tipi si bodo vsekakor izbrali kot glavni kos športne copate, modne trenirke, kratke hlače, kavbojke in kratke majice. Divji in kreativni pa vsekakor mešanico vsega. Elegantne hlače, v kombinaciji z športnimi copati in kratko majčko. Ali kavbojke z elegantno srajčko. Vsekakor še vedno vodijo ozki, malce krajši modeli hlač ali kavbojk z višjim pasom. Prodirajo pa tudi že širši modeli med nas. Prav tako vseh vrst športnih copati, ki ne izpadajo iz modne lestvice, ter prijetni poletni natikači, ki so se po dolgih letih vrnili nazaj na police. Ljubiteljice oblekic, lahko izbirajo med kratkimi in dolgimi, rahlimi in nežnimi vzorci od rož, pikic in črt. To leto želijo na plaže prodreti vsekakor enodelne kopalke, če pa res bodo, pa bomo še kmalu videli, kaj se bodo dame odločile. Lahko rečemo, da danes tudi moški svet ni več v ozadju in v pomanjkanju, ampak je nasprotno prav tako deležen velike ponudbe in trendov. 

Komentarji