Domov Čevlji za zvezde

Čevlji za zvezde

Ingrid Logar iz Slovenske Bistrice se že nekaj let ukvarja s kreacijo in z izdelavo unikatnih čevljev.

Čevlje izdela ročno in iz naravnih materialov, zato slovijo kot izjemno elegantni in udobni. Pred kratkim je predstavila svojo poletno kolekcijo sandalov, pri predstavitvi pa ji je pomagala legendarna slovenska manekenka Bernarda Marovt.

»Že od nekdaj obožujem čevlje. Ideja, da jih začnem oblikovati izdelovati sama, sega v leto 2013. Takrat je nastala tudi blagovna znamka Čeveljc. Začetki so bili kar velik zalogaj, a ker sem si jih res močno želela oblikovati sama, so stvari stekle,« pripoveduje Ingrid Logar, ki kar izžareva svojo ustvarjalno strast. »Najraje ustvarjam obutev za ženske, predvsem ženske salonarje, ki na vsaki ženski poudarijo njeno ženstvenost, prefinjenost in eleganco. Sicer pa ustvarjam po navdihu.«

Zadnja leta pri predstavitvi svojih čevljev sodeluje z Bernardo Marovt

Ingrid Logar svoje izdelke rada in s ponosom postavi na ogled. Že nekajkrat je pripravila odlične modne revije in predstavila svoje čevlje, občasno pa izpelje tudi fotografiranje z modeli in tako predstavi svojo kolekcijo. »Junija sva z Bernardo Marovt izpeljali fotografiranje mojih ročno oblikovanih sandalov. Bernarda je izjemno energična in zelo profesionalna ženska. Zame izjemna. Fotografiranje vedno poteka res lahkotno in hitro, ker ima Bernarda s tem veliko znanja in izkušenj, in v prijateljskem vzdušju, saj sva skozi najino sodelovanje stkali že prijateljsko vez. Kljub svetovni prepoznavnosti stoji trdo na tleh in čudovito je sodelovati z njo,« opisuje Ingrid Logar.

»Že ob prvem srečanju in sodelovanju sem Ingrid začutila kot osebnost in spoznala njeno ustvarjalno sposobnost ročno izdelanih in kakovostnih čevljev. Ingrid obožuje svoje delo, predvsem pa verjame v to, kar dela! Nadaljnje sodelovanje je to samo potrdilo! Vesela sem, da lahko na nek način pripomorem k razvoju teh unikatnih sandalov svetovnega merila. Sama sem že naročila dva para sandalov, ki jih bom tole poletje z veseljem in ponosom nosila,« pravi Bernarda Marovt, ki živi in dela v Milanu, kjer sta doma visoka moda in glamur. Bernarda Marovt sicer živi v Milanu in prihaja v Slovenijo zaradi svojega projekta Bernie Models, saj ima v Ljubljani šolo za modele.

Čeveljci so izdelani iz najboljših in naravnih materialov

»Material nabavljam v Italiji, kjer je izbira res pestra. Delam predvsem z naravnim materialom,« zatrjuje Logarjeva. »Čevlje kombiniram tudi z različnimi dodatki. Vsi pari so unikatni. Gre namreč za butično prodajo. Čevlji so udobni in posebni in elegantni. Najraje oblikujem ženske salonarje ali balerinke. Vanje dodamo material, ki omehča predel na podplatu, da so čim bolj udobni.«

»Letos sem se usmerila na oglat sprednji del. Ta model se mi zdi izjemno moden in zanimiv. Pomemben je vsak dodatek na sandalu. Ta napravi čevlje unikatne. Sandali so primerni za vse priložnosti. Pomembno je, da se v njih udobno počutimo, zato je treba izbrati pravi model. Nikar ne nosite visokih petk, če se v njih ne počutite udobno. Udobje je vedno na prvem mestu. Saj le-to nam daje tudi samozavesten korak v naš prenatrpan dan. Oblikujem tudi nizke sandale, ženske modne natikače. Kombiniram jih z različno višino petk. Za vse okuse. Različne modele imam na zalogi tudi v mojem salonu v Špindlerjevi ulici, kjer jih je mogoče poskusiti, si jih ogledati in seveda kupiti. Seveda pa so moje kreacije tudi v spletni trgovini ceveljc.si,« pojasnjuje Ingrid Logar, ki pri svojem delu očitno neskončno uživa.

Mislim, da smo ženske vedno bolj drzne v obutvi in smo željne čeveljcev, ki štrlijo iz povprečja. Zato bom svoje delo z veseljem nadaljevala – po navdihu in butično.

(Foto: Borut Očko Maver)

Komentarji