Domov 5 nasvetov za brezhiben videz

5 nasvetov za brezhiben videz

Vedno želimo biti urejene, a še posebej pomembno je to za poslovno oblačenje in posebne priložnosti. Upoštevajte te nasvete ...

Prilegajoče se spodnje perilo

Prav nič ne bo pomagalo, da oblečete drago obleko, če vam premajhno spodnje perilo stiska kožo in maščobo, ki nato 'kipi' prek robov. Zato vedno nosite pravo številko, pa tudi model perila. Saj menda ne želite, da se na hlačah vidi rob spodnjic ali izpod bluze kukajo naramnice modrčka? Vedno prilagodite tudi barvo – pod bela oblačila vedno oblecite perilo v kožni barvi!

Prava dolžina

Če nosite hlače, je dolžina izjemno pomembna! Razen v primeru oprijetih hlač, pri katerih se spodnji rob običajno konča pri gležnjih, naj hlače segajo približno centimeter do tal. To je seveda odvisno od višine pet, ki jih obujete, zato hlače vedno pomerite na čevlje, h katerim jih boste nosile, lahko pa vam jih po potrebi šivilja skrajša ali spusti rob.

Črna naj bo črna

Črna barva je izjemno elegantna, hkrati pa je vsaka ženska v njej videti odlično! A pozor, to je tudi barva, ki od vseh najhitreje zbledi. Zato jih perite v čim hladnejši vodi, posebne kose pa nesite v čistilnico. Redno spremljajte svoje črne kose in poskrbite, da je črna še vedno črna. V zbledeli črni boste namreč videti vse prej kot elegantno.

360 stopinj

Mnoge ženske pozabljajo, da je za brezhiben videz potrebno biti brezhibna iz vseh strani. Ko preverjate videz svojih oblačil, se nikar ne pozabite pogledati tudi od strani in od zadaj. Preverite, da vam oblačila na vseh delih telesa resnično pristajajo ter da niso pomečkana.

Popravite pete

Če čevlje nosite pogosto, se peta obrabi, kar hitro daje neurejen videz. Zato občasno preverite, v kakšnem stanju so pete vaših čevljev ter jih po potrebi odnesite k čevljarju. Prav tako ne pozabite s podplatov novih čevljev odstraniti nalepk. To je pogosta napaka, zaradi katere so čevlji lahko videti ceneno.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji