background image

3 pomembni nasveti pri nakupu kopalk


Si želite novih kopalk po ugodni ceni? Nikar se ne odpravite po nakupih, ne da bi prebrali naše nasvete ...

Barva

Temnejši tipi kože bodo zasijali v svetlih, rumenkastih barvnih odtenkih (rumeni, oranžni, zlati in srebrni barvi). Pri bledikavi koži pa nasprotno ne morete zgrešiti s temnejšo barvo. Pisani vzorci optično dodajo več volumna. Če želite prikriti kakšen kilogram, izberite enobarvne modele ali majhne vzorce potiska, na primer pike ali rožice. Enobarvni bikiniji pristajajo vsem ženskam in so popolna izbira za optično podaljšanje silhuete. Zelo kričeče barve tkanine lahko zaradi učinka UV-žarkov izgubijo intenzivnost, zato se izogibajte predolgemu bivanju na soncu.

Material

Tkanine za kopalke so mešanica poliamida in elastina. Prvi skrbi za trpežnost, drugi za raztegljivost. Višji kot je delež elastina, toliko večja je oblikovna moč kopalk. Modeli z visokim deležem bombaža so primernejši za sončenje kot kopanje. Če obožujete plavanje in čofotanje, raje izberite mešanico poliamida in elastina.

Oblika

Tudi ženske, ki imajo različno konfekcijsko številko zgornjega in spodnjega dela, lahko najdete popolne kopalke. Veliko znamk (npr. Lisca, Triumph, H&M …) namreč ponuja individualno kombiniranje posameznih kosov.

Fotografija: Lisca

Preberite tudi


Komentarji