Domov Zakaj vaši kodri uplahnejo?

Zakaj vaši kodri uplahnejo?

Veliko časa in truda ste vložili v oblikovanje popolnih kodrov, ti pa že kmalu popolnoma uplahnejo. Poiskali smo pet glavnih vzrokov, zakaj se to zgodi.

Uvodni korak je bil napačen

Oljni serumi, goste kreme za oblikovanje pričeske in balzami brez spiranja so sovražniki tankih in trmasto ravnih las. Vsi ti izdelki lase naredijo vlaknaste. Potrebujete produkt za oblikovanje, ki bo omogočal kodranje in zagotovil obstojnost kodrov. Prava izbira je pena, ki odebeli las in rahlo spremeni teksturo, da se lasje bolje odzivajo na oblikovanje z ogretimi pripomočki. Uporabite pest pene za vse lase in dodajte po občutku, če imate zelo dolge lase.

Ne pazite na nanos izdelka

Najboljši čas, da uporabite izdelek za lažje oblikovanje kodrov, je takrat, ko so lasje popolnoma mokri in jih niti z brisačo še ne otrete. Voda pomaga, da izdelek enakomerneje razporedite po celotni dolžini las od korenin do konic. Če izdelek nanesete le na vrhnji sloj las, bodo kodri pod njim slabo oblikovani in razmršeni.

Izpustite kakšen predel

Pri kodranju spodnjih plasti las se poveča volumen vrhnjih kodrov. Če imate tanke lase, morate lase po celotni glavi skodrati z ožjim kodralnikom, da dosežete popolno pričesko. Dovolite, da se spodnje plasti ohladijo, preden se lotite vrhnjih.

Kodralnik ni ogret na pravo temperaturo

Prava temperatura je tisti dejavnik, ki naredi razliko med mehkimi, oblikovanimi kodri in žalostnimi, uplahnjenimi. Zapomnite si: debeli in grobi lasje zahtevajo višje temperature (priporočamo 180 °C), medtem ko se tanjši odzovejo že na nižjo nastavitev (manj kot 150 °C). Da se izognete nepotrebnim poškodbam las, jih vedno negujte z izdelkom za zaščito pred visokimi temperaturami.

Pozabite na vreme

Če je zunaj vlažno in deževno, se raje niti ne trudite s kodranjem. Vaši kodri bodo deloma izgubili obliko in pričeska bo neenakomerna in neurejena. Kodranju se raje posvetite takrat, ko veste, da bodo v najlepši možni formi.

Fotografija: BigStock

Komentarji