Domov Vas bodo sivi lasje postarali?

Vas bodo sivi lasje postarali?

Siva barva las je trenutno izjemno modna, a preden se zanjo odločite, morate premislite o vsem, kar pesti ženske, ki naravno posivijo.

To je odvisno predvsem od oblike vaše pričeske, življenjskega sloga in polti. Beli lasje vas bodo skupaj z zelo olivno kožo precej postarali, če jim boste dodali nekaj toplih odtenkov, pa bodo videti čudovito. Če ste zelo bledi s sivimi lasmi in ne uporabljate ličil, ste lahko videti zelo izčrpani. Transformirajte svoj videz z dodatkom barve in tečajem ličenja, če se nikoli niste ličili.

Naravna sivina

Če vas je mati narava obdarila z lasmi, ki so enakomerno posiveli, in to ustreza vaši polti, predlagamo, da to izkoristite! Izberite nekoliko bolj strogo pričesko ter uporabljajte ličila, da boste videti bolj sveži. V nasprotnem primeru pa sodelujte s svojimi sivimi lasmi – pri barvanju uporabite tehnike, kot je balayage, da naravni barvi prilijete svetlejše tone, ali folijo za svetlejše in temnejše odtenke. S tem boste zmanjšali količino sivih las, a boste barvo laže vzdrževali, kot če bi pobarvali vse lase. Če želite, da je vidnih več sivih las, lahko enostavno tudi zmanjšate delež barve.

Če imate enakomerno pobarvane lase in razmišljate o mehkejšem videzu, boste morali za nekaj mesecev pozabiti na barvanje. Z več naravnimi lasmi bo delal frizer, boljši bodo rezultati. Ko boste končno imeli štiri do šest centimetrov las, lahko vaš frizer uporabi izraslo barvo in naravno barvo vaših las ter izbere odtenke, ki vam bodo najbolj pristajali. A bodite pripravljeni, da bo za vas to verjetno šok, saj se boste morali navaditi, da ponovno vidite sive lase.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji