Domov Življenjski slog Dom Uspešno spomladansko čiščenje, 1. del

Uspešno spomladansko čiščenje, 1. del

Spomladansko čiščenje ne zajema le klasičnih opravil, a lahko očistite in organizirate vse nujne in manj nujne stvari tudi že v nekaj minutah.

30 sekund

Uredite polico v kopalnici. Glavnike, krtače in sponke za lase vrnite v predal, pospravite ličila v škatlo ali torbico in zložite dnevno uporabljane izdelke za nego.
Obesite tisto srajco ali krilo, ki ste ga zjutraj nameravali obleči, potem ste si premislili in ga le vrgli na posteljo ali še huje – na tla. Čisto je in brez potrebe bi se umazalo, pa še pri pranju boste privarčevali. Ali pa odprite omaro in obesite oblačila, ki ležijo na tleh le-te. Mečkajo se, potrebno bo novo likanje in s tem nesmiselna poraba energije.
Uredite prejeto pošto. Vse oglasne letake, brezplačne revije in sporočila trgovcev zložite na en kup, ki ga boste odnesli v zabojnik za papir, ostalo pošto (položnice, bančne izpiske in podobno) pa zložite v mapo ali poseben predal.

1 minuta

Lotite se ene police v hladilniku. V koš odvrzite vso hrano s pretečenim rokom uporabe, nagnito zelenjavo in prazne kartone mleka. Polico dezinficirajte z vročo vodo in milom, sperite in do suhega obrišite.

Končno odnesite tisto vrečko z novimi oblačili, ki vam niso prav in jih želite zamenjati, v avtomobil – tako ste korak bližje temu, da jih zares odnesete v trgovino.
S hladilnika odstranite vse zastarane opomnike in sporočila, okrasne magnete, otroške risbice in/ali družinske fotografije pa uredite in poravnajte.

5 minut

Pospravite dnevno sobo: odnesite skodelice in kozarce v kuhinjo, zložite revije in časopise ter tiste, ki jih ne boste več brali, odvrzite v zabojnik za papir.
Lotite se ene od stopenj pranja perila: če je koš za perilo poln, oblačila sortirajte po barvah, pripravite detergent in namestite primeren program; če je perilo ravno oprano, ga stresite, da se malo poravna (likanje ne bo potrebno ali pa bo bolj enostavno), ter obesite na vrv; če je perilo že suho, ga zložite in shranite v omare.
Prilagodite omaro v kuhinji ali delovnem kotičku tako, da boste vanjo lahko shranili večjo napravo (printer, kruhomat), za katero nikjer ne najdete prostora. Odstranite lahko kakšno polico ter tako naredite mesto.

Zvesti pomočniki:
Učinkovitost, na katero se lahko zanesemo

Se neprestano pritožujete, ker vaš stari sesalnik enostavno ne zmore pobrati prahu in umazanije s površin? Čas je, da ga zamenjate in uživate v optimalni učinkovitosti pobiranja prahu z visoko zmogljivimi novimi motorji Philipsovih sesalnikov iz eko serije.

Novi sesalniki učinkovitost dosegajo s pomočjo edinstvenih Philipsovih tehnologij AirflowMax in PowerCylone. Tehnologija AirflowMax omogoča enakomerno razpiranje vrečke za najboljše rezultate čiščenja, tudi ko je vrečka že polna. V modelih sesalnikov brez vrečke je uporabljena tehnologija PowerCylone, ki omogoča učinkovito ločevanje zraka in prahu za polno zmogljivost sesalnikov.

Modeli eko serije imajo nastavek TriActive ali TriActiveMax, ki imata aerodinamično obliko in stranski krtači, ki zagotavljajo optimalno čiščenje prav vseh površin v domu. TriActiveMax pri čiščenju preprog še rahlo razpre vlakna in odstrani prah tudi iz najglobljih kotičkov. Nekateri modeli se ponašajo z dodatnim nastavkom TriActive Z, ki hkrati odstranjuje prah in drobtine ter nam prihrani delo, saj nastavka ni treba dvigniti, da bi posesali večje delce. Zahvaljujoč filtroma HEPA13 in HEPA AirSeal, skozi katera gre ves vhodni zrak, preden se izloči iz naprave, sesalniki zadržijo 99 odstotkov prahu. Sesalniki so izjemno tihi, zato lahko pospravljamo tudi v zgodnjih jutranjih ali poznih večernih urah, ne da bi s tem kogar koli motili.

Dodatno vrednost Philipsovim sesalnikom nove eko serije dodaja slovenska inovacija. Poganja jih namreč Domelov motor, ki sledi trendom pri manjši porabi energije in je izdelan s trikrat manj materiala kot njegovi predhodniki.

Preberite tudi: Pripravljeni na spomladansko čiščenje

Fotografije: Depositphotos, PR

Komentarji