Domov Upočasnite staranje kože okrog oči

Upočasnite staranje kože okrog oči

Tanka koža okrog oči običajno prva kaže znake staranja. Lahko bi ves dan hodili okrog z dvignjenimi obrvmi, da bi dvignili povešeno kožo, a obstaja ogromno boljših načinov.

Zabuhlost

Če se pojavi in izgine sama od sebe, je najhitrejša rešitev domača maska. Kozmetični robček potopite v ledeni čaj ali kavo z mlekom in takoj namestite pod oči. Mastno? Morda. A kofein in mlečne maščobe hitro in učinkovito delujejo proti zabuhlosti. Če je zabuhlost stalna in izrazita, je to zaradi maščobnih blazinic. Nanesite korektor na senco pod podočnjaki (nikoli na njih!) in koža bo videti bolj enotna. Obvezno se uprite uporabi črtala za oči na spodnji veki, saj bo to podočnjake še dodatno poudarilo. Za bolj drastično izboljšanje vam preostane le še lepotna operacija.

Gubice pod očmi

Vsi imamo gubice pod očmi in te so dobre. Če bi pod očmi poskušali zgladiti prav vse gube, bi bili videti kot napihnjen balon, zato se jih je treba lotiti pametno – pogosto s polnili s hialuronsko kislino. Če ne želite drastično posegati v svojo kožo, izberite odlično kremo s hialuronsko kislino in glicerinom ter jo izdatno nanašajte na področje okrog oči. Gubice so videti veliko hujše, ko je koža suha, zato poskrbite za dobro vlaženje.

Smejalne gube

Gubice, ki se pojavljajo v kotičkih oči, lahko dramatično ublažite z botoksom, če tako želite. Na tem področju je mišica dovolj debela, da jo je mogoče sprostiti in ne bo 'balonastega' učinka. Doma lahko smejalne gube v kakšnem mesecu zgladite z uporabo krem s peptidi ali retinolom, ki odebeli kožo. Tudi nastanek novih smejalnih gubic je enostavno preprečiti – kljub imenu namreč najpogosteje nastanejo zaradi mežikanja, zato vedno nosite sončna očala.

Gubanje vek

Pri tej težavi ni enostavnih rešitev, zato morajo dermatologi uporabiti velika orožja v obliki laserjev. Za zgladitev gubastih vek je običajno potrebnih 3 do 5 mesečnih terapij z laserjem. Terapije pa so lahko velik finančni zalog. Če si jih ne morete privoščiti, lahko gube nekoliko omilite z uporabo vlažilnih krem in tekočih senčil za oči, ki odbijajo svetlobo.

Povešenost

Za to težavo obstaja holističen pristop – več spanja. Ko vam primanjkuje spanca, se namreč vse nekoliko povesi. Manj holističen pristop je botoks pod obrvmi, ki lahko oko dvigne za milimeter ali dva.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji