Domov Top lepotni pripomoček: maskara

Top lepotni pripomoček: maskara

Dovolite, da vas s triki in nasveti spremenimo v pravo strokovnjakinjo za maskare.

V primerjavi s svinčnikom za oči je zgodovina maskare precej krajša. Njena pot v vsak kozmetični kovček se začne z Eugènom Rimmelom, ki je v 19. stoletju prodajal črni barvni blok petrolejevega želeja v kombinaciji z majhno ščetko. Rezultat je bila prva maskara, čeprav v zelo osnovni obliki. Podobno različico je leta 1913 predstavil T. L. Williams, ki je želel razveseliti sestro Maybel in ji je v ta namen zmešal premogov prah z vazelinom. To je bila tudi rojstna ura podjetja Maybelline. Prva vodoodporna maskara je leta 1935 prišla izpod rok Helene Winterstein-Kambersky, ki jo je v tej obliki tudi patentirala. 

Danes pa nas na prodajnih policah čakajo čudežne paličice z imeni, kot so Lash Power, Colossal Volum'Express, Miss MangaVolume Million Lashes ali Falsies Push Up Drama – to so imena maskar, ki so vse od opisnih do kreativnih. Tudi cenovno so izdelki tako raznoliki kot njihova imena.

Dolgo časa je bila uporaba maskare zadržana, sedaj pa je napočil čas, da s tem najpogosteje uporabljenim kozmetičnim izdelkom ustvarjamo, kolikor nam je volja. Dovolite, da vas s triki in nasveti spremenimo v pravo strokovnjakinjo za maskare.

ABC maskare

Zečeti je seveda treba na začetku. Ne glede na to, ali ste pri uporabi maskare začetnica ali izkušena mačka, se vam zagotovo še kdaj pojavijo vprašanja, povezana z uporabo tega lepotnega pripomočka. Za vas smo poiskali odgovore na najpogostejša in najosnovnejša vprašanja.

Triki profesionalcev

Ko običajno ličenje ni dovolj in potrebujete nekaj izjemnjega – poudarite oči z maskaro! S temi triki lepotnih strokovnjakov ...

Odstranjevanje maskare

Enako kot prava izbira maskare ter nanos pa je pomembno tudi odstranjevanje. Uporabiti je namreč treba pravi pristop in primerne izdelke, da tudi z nežne kože oči učinkovito odstranite vse sledi ličil.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji