Domov Sproščujoča kopel brez suhe kože

Sproščujoča kopel brez suhe kože

Edina slaba stran kopanja v očeh dermatologov je to, da izsušuje kožo, ampak temu se lahko povsem preprosto izognete.

Milo prihranite za konec

Vroča voda sama po sebi ni krivec za suho kožo, temveč odgovornost prevzema milo. Slednje je bolj dražeče do kože kot voda, saj prebije bariero kože. Tako se priporoča, da uporabo mila ali gelov prestavite na konec kopanja. Če kljub temu želite uživati v milnih mehurčkih, peneči kopeli dodajte še nekaj kapljic negovalnega olja ali pa uporabite kopel, ki olja že vsebuje. Še posebno negovalni so izdelki z dodatkom kakavovega masla.

Ne kopajte se več kot 15 minut

Daljši čas bo povzročil nagubano kožo. Do gubastih dlani in stopal pride zato, ker vrhnja plast kože izgubi vlago, to pa povzroči, da se koža nagrbanči. Če v vodi ostane celo uro, takoj za tem ko stopite iz kadi, na telo nanesite bogato vlažilno kremo, saj je koža dehidrirana. Ko je koža še vlažna, se prelevi v gobo, ki posrka vse, kar nanjo nanesete. Še posebno izsušujoče so kopalne soli – če jih uporabljate, ne ostanite v kadi več kot deset minut.

Naoljite se

Kopalna olja (ali mandljevo, sončnično in žafranikino olje) ohranjajo vlago v koži, ampak le če ste radodarni z njimi – v polno kad dodajte kar dobra dva decilitra. Po kopanju pa ne pozabite dobro oprati kadi, da tistemu, ki bo kad uporabil za vami, ne bo nevarno zdrsnilo.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji