Domov Preverjamo trend z družbenih omrežij: So kristali lahko zdravilni?

Preverjamo trend z družbenih omrežij: So kristali lahko zdravilni?

Uspeh. Ljubezen. Moč. Ne glede na to, kaj potrebujete v tem trenutku, (morda) obstaja kamen, ki vam lahko pomaga.

Zagotovo ste jih že videli na instagramu, modnih brveh ali na klubski mizici najbolj modno osveščene prijateljice – ter bili navdušeni. Vendar kristali niso trend samo v modi in notranji opremi, postali so novi wellness must have kos. Kristalom se pripisuje zdravilne lastnosti in sposobnosti zagotavljanja sreče in uspeha, v ta namen pa jih uporabljajo tudi velika zvezdniška imena, kot so Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow in Adele.
Morda se vam vse skupaj zdi precej za lase privlečeno in bodimo odkriti, znanstvenih dokazov res ni, vendar sama ideja tega, da kristali lahko izboljšajo zdravje in počutje, ni nova. Oblikovali so se skozi tisočletja po naravni poti iz magme v zemljini skorji, zato so kristali pri mnogih starodavnih ljudstvih veljali za vir zdravilne moči. Pri trenutnih trendih sprostilnih tehnik in wellnessa, ki navdih iščejo v starodavnih praksah (pomislite na jogo, meditacijo in ajurvedo), so kristali le še en dodatek, ki je postal splošno sprejemljiv.
Zdravljenje s kristali ljudi spodbuja pri tem, da živijo bolj zdravo, tako psihično, čustveno kot tudi duhovno. Za mnoge predstavljajo spodbudo, da živijo bolj zavedno in v sozvočju z naravo.
Ideja, ki za tem stoji, je, da imajo kristali 'energijo', ki jo pridobivajo iz Zemlje, in vsak izmed njih vibrira z drugo frekvenco. Kristali imajo energetsko polje, ki se lahko pozitivno sporazumeva z našo energijo, in naravno vpijajo, okrepijo in usmerijo energijo v telesu. Vsaka vrsta kristala nosi unikatne zdravilne učinke – nekateri pomirjajo, drugi izboljšajo osredotočenost, tretji prebudijo kreativnost ... Energijo lahko iz kristala pridobimo šele takrat, ko ga 'programiramo'. Gre za poseben postopek, pri katerem se sami odločite, kaj bo kristal prinesel v vaše življenje. Mirno sedite in kristal nekaj minut držite v roki. Namembnost kristala določite tako, da se osredotočite na tisto, kar želite od njega. Tako boste začeli s procesom manifestiranja lastnih ciljev in vizij.
Kako boste našli popoln kristal zase? Preprosto v roke vzemite tistega, ki vas najbolj privlači. Ta privlačnost verjetno pomeni, da kristal oddaja prav tisto energijo, ki jo najbolj potrebujete. Ali pa kristal izberite ciljno za rezultat, ki ga želite.

ZA USPEH: Rutilni kremen
Ta prosojen kamen velja učinkovito izostri misli in kristalizira namene, zato je najboljša izbira za uresničevanje kariernih ciljev.
Kako ga uporabiti: Zaradi poživljajoče, duhovne vibracije, ga med meditacijo držite v roki. Lahko ga hranite v družabnih prostorih doma, kot sta kuhinja ali dnevna soba.

ZA VESELJE: Sončev kamen
Z rdečkastimi in rjavimi odtenki simbolizira toplino in moč sonca. Kristal pomaga pri obnavljanju optimizma in sreče v vsakodnevnem življenju.
Kako ga uporabiti: Z nošenjem ogrlic s sončevim kamnom ste zaščiteni pred stresom in v svoje življenje privabljate izobilje, lahko pa ga imate tudi v delovnem prostoru, da izboljšate produktivnost in spodbudite pretok svežih ter novih idej.

ZA LJUBEZEN: Rožnati kremen
Zaradi nežne rožnate barve že dolgo velja za kamen brezpogojne ljubezni. Pomagal naj bi pri vzpostavljanju zaupanja v odnosih, umiril srce v času žalovanja ali izgube in spodbujal ljubezen ter sprejemanje samega sebe.
Kako ga uporabiti: Hranite ga v spalnici, najbolje pod vzglavnikom, da ustvarite ljubeče in spokojno okolje.

ZA POČITEK: Ametist
Ta priljubljen vijoličen kamen z miroljubno energijo je znan po tem, da pomiri um in nas zaščiti pred temačnimi mislimi.
Kako ga uporabiti: Med meditacijo ga držite v roki, da spodbudite duhovno zavednost in umirjen um. Lahko ga hranite v spalnici, da se bolje spopadete z nespečnostjo, ki jo povzroča zaskrbljenost.

Rutilni kremen, sončev kamen, rožnati kremen in ametist

ZA STRAST: Rubin
Ta kamen je eden najbolj dragocenih in predstavlja strast ter vitalnost. Zaradi sposobnosti privlačevanja ljubezni in bogastva je zelo zaželen. Pomaga lahko pri ponovnem vzpostavljanju nestabilnih odnosov.
Kako ga uporabiti: Za ohranjanje zdravih odnosov in močne predanosti ga nosite kot ogrlico ali ga hranite v spalnici, kjer bo spodbujal intimnost ali privlačil novo ljubezen.

ZA ZAŠČITO: Čadavec, dimni kremen
Sivkasto rjav kamen so druidi v preteklosti uporabljali za upodobitev temnih sil zemeljskih bogov in boginj. Pogosto je bil zaščitni talisman, saj naj bi pomagal pri odstranjevanju negativnih ali strupenih energij iz okolja.
Kako ga uporabiti: Ko ste zunaj, ga nosite v torbici, da zmanjšate negativne občutke ali zaskrbljenost, strah in ljubosumje.

ZA MOČ: Obsidijan
Sijoč moten kamen, ki je nastal iz vulkanske lave, ustvari ščit proti negativnosti, medtem ko čisti energijo v svojem okolju.
Kako ga uporabiti: Kamen postavite nad vhodna vrata, da negativni energiji preprečite vstop v svoj dom.

ZA OSREDOTOČENOST: Fluorit
Ta kamen nosi pomirjujočo energijo, ki jo uravnava za boljšo mentalno jasnost in osredotočenost. Velja za kamen uspeha in dosežkov, saj spodbuja globoko koncentracijo in produktivnost.
Kako ga uporabiti: Imejte ga v pisarni, saj pomaga pri ohranjanju čistosti delovnega mesta. Ko ste pod stresom in stvari postanejo neznosne, ga držite v roki.

Rubin, čadavec, obsidijan in fluorit

Fotografije: Bigstock

Preberite tudi

Komentarji