background image

Popravite napake pri ličenju


Če se pri ličenju zmotite, ne mislite, da morate celoten postopek začeti znova. Obstaja namreč rešitev za skoraj vsak neljub pripetljaj.

Grudasta maskara

Počakajte, da se maskara v celoti posuši – ko je mokra, se lahko celo še bolj zgrudi – potem pa trepalnice prečešite s čisto ščetkico od korena navzgor. Velik čopič pa bo pometel kosmiče suhe maskare z lic.

Poškodovan svinčnik

Če ste s konico svinčnika zadeli ob rob pokrovčka ali ga kako drugače poškodovali, si lahko pomagate z blazinico, ki jo potopite v vlažilno kremo ali v odstranjevalec ličil, ki ne vsebuje olj. Moker svinčnik s prsti rahlo poravnajte in pustite, da se posuši.

Sijoča senčila

Majhne bleščeče delce, ki se med nanosom usedejo pod veko, odstranite s suho bombažno blazinico ali čistim debelejšim čopičem.

Napačna barva ustnic

Očistite ustnice s kozmetičnim robcem, nanesite brezbarvni balzam za ustnice, nato ponovno obrišite ter postopek ponavljajte, dokler ne odstranite barve. Rob ustnic očistite z nekaj potezami korekturnega svinčnika.

Preveč rdečila za lička

Nanos odvečnega rdečila boste omilili že z nekaj potezami gobice za nanos ličil ali s čisto bombažno blazinico, zvito v svaljek. Kremno rdečilo boste matirali tako, da nanj nanesete tanek sloj tekoče podlage (pudra) s sintetičnim čopičem.

Trdovratne bleščice

Bleščeči delci imajo ostre robove, zato se primejo kože in jih je skoraj nemogoče odstraniti. Znebite se jih z robom gobice, ki jo potopite v vlažilno kremo. Resnično vztrajne bleščice pa lahko dvignete le s koščkom lepilnega traku – to so nam zaupali strokovnjaki ličenja. 

Fotografija: Depositphotos

Komentarji