Domov Osebni načrt za mlajše oči

Osebni načrt za mlajše oči

Oči lahko povedo zelo veliko. Poskrbite, da vaše ne bodo govorile: „Tako zelo sem utrujena!“ Odkrijte svojo težavo, nato pa še rešitev zanjo.

Smejalne gubice

V veliko pogledih so gubice okrog oči dokaz našega srečnega, aktivnega življenja. Povzročajo jih ponavljajoči se izrazi, kot so smeh in mrščenje, pa tudi izpostavljanje soncu in drugim dejavnikom iz okolja. Ker pa je koža okrog oči zelo tanka, je to prvo področje, kjer so vidni znaki staranja kože. Zato potrebujete nego z dvojnim delovanjem – takšno, ki ščiti in obnavlja.

Zjutraj
Za zaščito pred poškodbami, ki so rezultat vplivov okolja, izberite kremo za oči s čim večjim odmerkom antioksidantov.

Zvečer
Formula, ki stimulira nastajanje kolagena, je vaša pot do napete kože. Nam je všeč Aloe Vera Eye Repair Ampoule Dr. Spiller (57 €), intenzivni koncentrat z aloje vero, ki revitalizira in učvrsti tkiva okrog oči. Je zaščita pred predčasno ohlapnostjo očesnih mišic.

Hitra rešitev
Primer zapolni linije in gube, tako da je nanos korektorja in pudra bolj enakomeren. Tudi brez dodatnega nanosa ličil bodo zaradi 'zamegljenega' učinka vaše gube manj opazne.

Glavno ličilo
Preprečite, da bi se podlaga ali korektor čez dan usedla v gubice tako, da z vatirano paličico takoj po nanosu ličil nežno potegnete preko linij. S tem boste odstranili odvečna ličila in bo manj možnosti, da bi le-ta pristala v gubah in jih dodatno poudarila.

Temni kolobarji

Zelo enostavno je za kolobarje pod očmi kriviti dolge dni in (pre)kratke noči, a pomanjkanje spanja ni glavni vzrok. Temni kolobarji se pojavijo iz drugih razlogov – vdolbin okrog oči, tanke kože, odvečnega pigmenta, alergij, tudi genetike. Osebe, ki imajo indijske, azijske ali latinske prednike so bolj nagnjene k nastanku temnih kolobarjev pod očmi. Če pa ste pogosto pod stresom in vam primanjkuje spanja, se stanje seveda lahko še poslabša.

Zjutraj

Dan pričnite s kremo za oči, ki je polna peptidov in niacinamida ali vitamina C. Peptidi odebelijo kožo, zato so sčasoma kolobarji manj opazni, medtem ko sta vitamin C in niacinamid antioksidanta, ki pomagata poživiti kožo.

Zvečer
Alergije so zahrbtni sprožilci temnih kolobarjev. Če vas mučijo sezonske alergije, vsak večer pred spanjem vzemite antihistamin, kožo pa negujte z izdelkom, ki vsebuje resveratrol, ki učinkuje proti staranju, polifenole, ki delujejo anktioksidativno.

Hitra rešitev
Ko nimate časa za nanos korektorja, bo kremast osvetljevalec, ki ga z rahlim trepljanjem nanesete na kolobarje pod očmi, omilil njihov videz. Nanesete ga lahko v nekaj sekundah, brez uporabe ogledala.

Glavno ličilo
Običajni korektor samo posvetli kožo, zato najprej nanesite korektor, ki bo nevtraliziral temne kolobarje. Korektor v barvi breskve bo odlično deloval na modrikaste sence, rumen bo prekril vijoličaste, oranžen pa rjave kolobarje. 

Zabuhlost

Nekatera občasna razvajanja so vredna zabuhlih oči naslednje jutro: ocvrt krompirček za večerjo ali jokanje ob najljubši TV-seriji. Ostali sprožilci so stvari, ki jih ne morete nadzorovati, kot na primer tanjšanje kože, ki se pojavi z leti, ali suhe oči, zaradi česar so bolj nagnjene k razdraženosti. Področje pod očmi je naravno nagnjeno k zadrževanju vode, zato ni potrebno prav veliko, da povzročimo zabuhlost.

Zjutraj
Enako kot vas pitje kave popolnoma prebudi, bo gel s kofeinom prebudil utrujene oči. Kofein deluje protivnetno in pomaga zožiti krvne žile ter odplakniti tekočino, ki se je nabrala pod očmi. 

Zvečer
Nanesite isti izdelek za oči s kofeinom, kot ste ga uporabili zjutraj. Preden zlezete v posteljo, namestite blazino tako, da bo vaša glava dvignjena. To bo pomagalo zmanjšati nabiranje tekočine okrog oči. Seveda pa preskočite večerni kozarček, saj lahko alkohol povzroči razširjanje žil, hkrati pa kožo dehidrira, kar je odličen recept, če se želite zbuditi z zabuhlimi očmi.

Hitra rešitev
Gel blazinice proti zabuhlosti, ki jih prilepite pod oči, oteklino omilijo že v nekaj minutah. Večina vsebuje hladilni gel, ki takoj skrči krvne žile, mnogi pa za nekaj ur celo napnejo kožo. Hranite jih v hladilniku, da bodo ohlajene, ko jih namestite pod oči. Medtem ko jih nosite, ostanite v stoječem položaju, da vzpodbudite odvajanje tekočine.

Glavno ličilo
Otečene oči so videti manjše, zato se izogibajte nanosu temnega črtala pod spodnjo veko, saj boste s tem ustvarili še manjši videz. Namesto tega na notranji rob spodnje veke nanesite črtalo v breskovo-nude odtenku, s čimer boste optično odprli oči.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji