Domov Nega kože, ki je prijazna tudi do okolja

Nega kože, ki je prijazna tudi do okolja

Odkrili smo znamko, ki si že od nekdaj prizadeva ustvarjati izdelke, prijazne do matere Narave. Zdaj lahko svoj obraz negujemo, ne da bi zraven proizvedli smeti.

Prvi Lushev izdelek brez embalaže je bil šampon v trdnem stanju, zahvaljujoč kateremu prihranijo skoraj 6 milijonov plastenk letno. Lani so na trg poslali še inovativne gele za prhanje in izdelke za nego telesa v trdnem stanju – v obliki zanimivih in na pogled privlačnih raznovrstnih 'ploščic', ki so enostavne za uporabo.
Povsem nova linija izdelkov, ki kar poka od inovativnosti in hranljivih veganskih sestavin ter je ravno sedla na Lusheve police, pa vključuje olja za obraz, čistilne balzame in masko za oči. Prav vsi izdelki so brez embalaže in predstavljajo naslednji korak v Lushevih prizadevanjih za odpravo plastične embalaže za enkratno uporabo.
Izdelki brez embalaže ta trenutek niso za Lush nič novega. Toda v času, ko postaja onesnaževanje s plastiko vse večji problem, je smiselno, da naredimo še korak dlje.
Ni že čas, da se tudi vi pridružite goli revoluciji?

3 izdelki, ki so prepričali Ženski svet

ARGAN: Olje za obraz brez embalaže
Odjadrajte na mehkih valovih karitejevega masla in organskega kakavovega masla iz pravične trgovine. Vaše iskanje čudovite kože je pri koncu: arganovo olje jo razkošno navlaži in pomladi, limonino olje pa ji vrne življenje in sijaj. Olje opuncije, polno vitamina E, poskrbi za uravnovešeno polt, hkrati pa kožo še pomiri in globinsko navlaži. Če želite kožo, ki bo mehka kot žamet, se predajte temu olju za obraz, ki kar poka od vrtničnega absoluta in vrtničnega olja iz turškega Senirja. Tu sta še razkošno karitejevo maslo iz Ženske zadruge Ojoba iz Gane in dragoceno arganovo olje, ki ga spretno pridelujejo lokalne zadruge v Maroku – oba skupaj poskrbita, da je vaša koža z vsakim nanosom bolj mehka, navlažena in čudovito prijetna na dotik. S ploščico se pogladite po koži ali pa jo najprej raztopite v dlaneh in si na obraz s prsti nanesite vlažilni odmerek, dišeč po turških vrtnicah.

MORTAL KOMBU: Maska za predel pod očmi
Pozabite na podočnjake in kumarične obkladke – za hitro poživitev oči se raje ozrite k podmorskim kelpovim gozdovom. Ta inovativna maska za predel pod očmi je izdelana iz mineralov polnih alg kombu, ki jih naročamo na Japonskem, pri dobavitelju, ki sodeluje pri številnih projektih ohranjanja morskega okolja, ob tem pa vsebuje še zeleni čaj, ki kar poka od antioksidantov, ki zaščitijo in pomladijo nežno kožo okrog vaših oči. Zahvaljujoč dodatku pomirjujočega nepozebnika (polnega naravnih snovi, imenovanih tanini, ki blažijo vnetja) je ta maska zelo nežna do vaših oči. Listič alge pred uporabo namočimo v topli vodi, ločimo na dve polovici, ki ju položimo na področje pod očmi.

LIKE A VIRGIN: Hladilna krema brez embalaže
Vrnite se v dobre stare čase s to preprosto hladilno kremo brez embalaže – tradicionalno obliko čistilne kreme, ki jo imajo nekateri še danes tudi za najboljšo. Sodobna različica je seveda malo drugačna, najboljše plati starih formulacij se v njej prepletajo z nekaj novostmi. Za začetek je veganska – navdihuje se pri formuli Ultrabland, a je čebelji vosek v njej zamenjan z organskim ekstra deviškim olivnim oljem, organskim jojobinim oljem in voskoma sončnice in kandelile, ki poskrbijo za vse vlažilne in čistilne učinke izvirnika. Drugič, pri kremi smo se znebili vode in jo spremenili v ploščico. In slednjič je tu, za dodatno poživitev, eterično olje limone, ki se v Sredozemlju tradicionalno uporablja za čiščenje kože in ki je cenjeno zaradi svojih poživljajočih učinkov. S ploščico se pogladite po koži, vmasirajte, kar ostane za njo, in se obrišite z vlažno brisačo ter uživajte v nežno, a temeljito očiščeni kožo. Dokler ne boste odkrili te ploščice, sploh ne boste vedeli, kako izgubljeni ste bili doslej. In potem ko vam bo dala vso svojo ljubezen, se boste počutili, kot da se prvič v življenju zares dotikate svojega obraza.

Fotografije: Lush

Komentarji