Domov Lepota Nega kodrastih las

Nega kodrastih las

Drobne skrivnosti negovanja in najboljši izdelki, s pomočjo katerih boste vzljubili svoje kodre, vaša pričeska pa bo vedno popolna.

Potrebujete izdelke, ki se bodo borili z naelektrenostjo in neukrotljivostjo ter proti izsušenosti. In nekaj primernih izdelkov za oblikovanje.

Bogato navlažite
Kodrasti lasje so suhi, to zagotovo veste. Iščite šampone brez sulfatov, ki ne bodo izsušili las, ter bogate balzame s silikoni ali pantenolom, ki bodo zaprli las in ga globinsko dobro navlažili. A poznat morate svoje meje: drobni kodri potrebujejo pravo količino izdelkov, da se ne sploščijo. Če uporabljate težke balzame, izbirajte izdelke za oblikovanje na vodni osnovi (voda naj bo prva sestavina na deklaraciji).

Osvežite kodre
Največja napaka žensk s kodrastimi lasmi je, da uporabljajo preveč šampona, si čimer sperejo prepotrebni sebum z lasišča. Ob dneh, ko las ne umivate, kodre osvežite tako, da jih zmočite z vodo in nanesete balzam brez spiranja na spodnjo polovico las.

Bodite hitri
Vse izdelke za oblikovanje morate nanesti na mokre lase. Tako se boste bolje borili proti naelektrenim lasem, voda pa bo pomagala enakomerno razporediti izdelek po celotni dolžini.

Obstojna pričeska
Da bodo kodri ostali na svojem mestu brez dodajanja gela, uporabite osvežilno meglico (voda z dodanim lahkim balzamom). Tako bodo lasje ves dan lepo oblikovani.

Vaši pomočniki

Izogibajte se: Lakom za lase in mehkim brisačam, ki povzročajo naelektrenost.

Nanašajte zaporedoma: Balzam brez spiranja + oblikovalec kodrov + meglica za osvežitev (po potrebi)

Fotografija: Depositphotos

Komentarji