Domov Lepotni triki z rdeče preproge

Lepotni triki z rdeče preproge

Kako v trenutku pregnati podočnjake, se znebiti mozoljev in doseči sijoč videz kože? Uporabite trike, na katere prisegajo zvezdnice!

Za sijočo kožo

Za super gladko, svežo in sijočo kožo izberite piling v obliki hibrida med mehanskim in encimskim. Ti vsebujejo mikrodelce za mehansko luščenje kože ter kemične substance, na primer sadne encime. Piling vmasirajte na T-področje in pustite na koži kot masko 15 minut.

Proti mozoljem

Za 'ubijanje' mozoljev se zvezdnice poslužujejo injekcij s kortizonom, a lahko odličen učinek dosežete tudi s to domačo metodo. Zmešajte jabolčni kis z vodo v razmerju 1:2 in nanesite na mozolj. Kis zniža pH ravnovesje kože, deluje antibakterijsko, hkrati pa vsebuje tudi kisline, ki poskrbijo za luščenje kože.

Brez podočnjakov

Niste dovolj spali in so vaše oči zabuhle? Strokovnjaki za nego kože svetujejo kremo za oči, ki vsebuje kofein, saj ta zoži krvne žile in zmanjša podočnjake. Pomemben je tudi nanos – dve žlici ohladite v zamrzovalniku in z njima s premikanjem od notranjih kotičkov oči proti sencam vmasirajte kremo. Hladna kovina bo še pospešila proces zmanjševanja zabuhlosti.

Nasvet + Enako ali celo bolj učinkovita je lahko tudi krema za hemoroide.

Preženite rdečico

Imate občutljivo kožo, na kateri se pogosto pojavlja rdečica? Joanna Vargas svojim strankam (med katerimi sta tudi Julianne Moore in Naomi Watts) svetuje, da si na večer pred sprehodom po rdeči preprogi pripravijo kamilično kopel za pomiritev kože. Preprosto vrzite nekaj vrečk čaja v kad in se sprostite. Pazite le, da kopel ni prevroča, saj vroča voda dehidrira kožo, to pa lahko povzroči rdeče madeže, proti katerim se pravzaprav borite.

Pomladite se

Strokovnjaki svetujejo, da pred pomembnim dnevom vsaj tri dni zaporedoma uporabljate negovalni izdelek s hilauronsko kislino. Ta ima hidratacijske super moči, zato je vaša koža takoj videti manj gubasta, bolj sveža in mladostnejša.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji