Domov Lepotni hit: multimasking

Lepotni hit: multimasking

Imate mešano kožo, ki ji težko zagotovite nego, kot si jo zasluži in potrebuje? Pridružite se klubu lepotnih navdušenk s celega sveta in osvojite metodo multimasking.

Masten T-predel, izsušena koža na licih, sijoča brada in mozoljčki na čelu – naša polt se le redko vede povsem enotno, kar pomeni, da jo je težko negovati. Žal vseh kožnih tegob ne moremo rešiti čez noč, a obstaja nova tehnika, ki nam olajša in predvsem skrajša nego kože. Multimasking je metoda, pri kateri na obraz obenem nanesemo več različnih mask za nego kože. Tako se lažje osredotočimo na več ciljev naenkrat, vse to pa opravimo v enakem času, kot bi nanesli le eno masko. Dobra nega v krajšem času – kaj je lahko boljše od tega?

Postopek multimaskinga je izredno enostaven, zanj ne potrebujete posebnih pripomočkov ali korakov, nujne so le prave vrste mask za vaše kožne tegobe.

Kako deluje?

Cilj multimaskinga je, da se osredotočimo na posamezne predele obraza in vsakemu zagotovimo ravno tisto nego, ki jo potrebuje. Torej če imate mastno T-območje, a izjemno izsušeno kožo na licih, lahko uporabite dve različni maski, ki bosta odpravili obe težavi naenkrat. Če se želite rešiti ogrcev na nosu, nanesite čistilno ali razstrupljevalno masko le na to področje, po očmi. Preden se lotite nanosa, dobro preučite svoj obraz, da boste izbrali prave maske in dosegli najboljše rezultate.

Kako ugotoviti, kaj potrebuje koža?

Prava rešitev za vse vaše kožne težave pogosto niso opazne že na prvi pogled. Priporočamo, da se posvetujete s podkovano kozmetičarko ali dermatologom, preden se lotite spremembe svoje negovalne rutine. Če svojo kožo dobro poznate in ste izkušeni pri iskanju dobrih kozmetičnih izdelkov zase, pa se lahko nege lotite sami. V primeru, da se vam mozolji pojavljajo le na enem področju na obrazu, na primer na bradi, potem na ta del nanesite čistilno masko. Če želite kožo dobro navlažiti, nanesite vlažilno masko na ostali del obraza. Če pa vas mučijo temni in zatekli podočnjaki, nanesite masko za nego kože okoli oči vse od ličnic do tik pod vekami.

Kakšne maske boste potrebovali?

Priporočamo, da si priskrbite vsaj tri različne vrste mask. Ena naj bo globoko vlažilna in zdravilna, druga nežno razstrupljevalna in čistilna, tretja maska pa naj kožo pomiri in ji zagotovi zdrav sijaj. To naj bo vaša osnova multimaskinga. Luščilne maske po drugi strani uporabljajte premišljeno in pazljivo. Le-te uporabljajte samostojno in ne več kot enkrat tedensko, saj odluščijo odmrle kožne celice in lahko kožo razdražijo, če jih ne uporabljamo v pravi količini in na pravi način.

Kako pogosto opravljati multimasking?

Tovrstni negi se lahko posvetite, kolikokrat želite – tako kot tudi sicer uporabljate maske za nego kože. Običajno se priporoča nanos enkrat do dvakrat tedensko. Če čutite potrebo, lahko maske nanašate tudi večkrat, če uporabljate izdelke, ki niso agresivni in ne vsebujejo veliko aktivnih sestavin. Ko je vaša želja dobro navlažena in pomirjena koža, lahko primerno masko nanesete tudi trikrat ali večkrat tedensko, če vam vaša koža to dopušča.

Kako masko umestiti v zimsko negovalno rutino?

V hladnejšem delu letu svoji kožo zagotovite dodatno vlažilno nego, ne glede na siceršnji tip vaše kože. Prav vsi tipi kože pozimi potrebujejo dodatno vlago, tudi mastni. Dehidrirana koža je lahko tudi vzrok za pojavitev mastnega tipa kože, čeprav se vam morda na prvi pogled to ne zdi logično. Pozimi ne posegajte po čistilnih sredstvih v gelu in glinenih maskah, če se borite z mastno kožo. To so izdelki, ki lahko stanje vaše kože še poslabšajo – dejstvo je namreč, da je koža globoko dehidrirana in se z izločanjem dodatne maščobe bori proti izsušenosti.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji