Domov Zdravo lakiranje nohtov

Zdravo lakiranje nohtov

Lakiranje nohtov je lahko vse prej kot dobro za njih, saj številni laki vsebujejo tudi škodljive kemikalilje. A na srečo se nam ni treba popolnoma odpovedati lakom ...

Danes obstaja toliko lakov, ki ne škodijo nohtom, da smo od izbire že kar malo razvajene. Noben lak sicer ni 100-odstotno naraven, a mnogi na tržišču so brez treh glavnih škodljivih kemikalij: dibutil ftalata (DBP), toulena in formaldehida.

Teh treh sestavin ne vsebujejo laki OPI, EssieM.A.C. in Ciaté London.

Skupaj z zgoraj navedenimi sestavinami laki ZoyaChanel in Dior ne vsebujejo niti tosilamida (različice formaldehida) in kafre.  

Butter London (na voljo na spletu) je šel še korak dlje, saj poleg že omenjenih njihovi laki ne vsebujejo niti kafre, etil tosilamida in ksilena.

Še ena odlična znamka je Kure Bazaar (na voljo na spletu), ki vsebuje 85 odstotkov naravnih sestavin, pridobljenih iz koruze, bombaža, pšenice in krompirja. Temu se pa res lahko reče zdrava prehrana za nohte!

Še bolj zdravi nohti

Ko izbirate odstranjevalec laka, vedno izberite takšnega brez acetona, saj ta sestavina z nohta odstrani njegovo naravno vlažnost in lahko povzroči večje lomljenje in cepljenje nohtov.

Če želite lepe nohte za posebno priložnost, že nekaj tednov prej prenehajte z akrilnimi in gel manikirami. Nohte raje razvajajte s kakovostnejšimi vlažilnimi izdelki, da bodo v odlični (naravni) formi.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji