Domov Kodralnik las ali vroče navijalke?

Kodralnik las ali vroče navijalke?

Zaželeli ste si popestriti svojo pričesko z bujnimi kodri, zato sežete po kodralniku las. Pa ste prepričani, da je ta za vas prava izbira? Morda bi bile primernejše vroče navijalke ...

Kakšna je razlika med kodralnikom las in vročimi navijalkami? V bistvu precej velika. Naj vam pojasnimo …

Kodralniki las

Komu so namenjeni? Ženskam, ki imajo dolge, močne in grobe lase.

Zakaj so tako odlični? Kodralniki nudijo nadzor nad obliko. Prilagodite lahko temperaturo in debelino kodrov z različno debelimi cevkami.

Naučite se uporabe 
Za kodre, kot bi se pravkar vrnili s plaže, kodrajte lase stran od obraza. Če naredite nasprotno, boste ustvarili ne tako privlačne spiralaste 'špagete'.

Uporabljajte sponko
Edini način, da preprečite zdrs pramenov las s kodralnika, je, da konice spnete s sponko, ki je dodana kodralniku.

Oživite nenamerne kodre
Nakodrajte le spodnjo polovico las, da ustvarite lep volumen.

Zmehčajte
Kodralniki omogočijo oblikovanje popolnih kodrov, zato jih razdrite s prsti ali jih nekoliko prečešite z glavnikom ali krtačo.

Vroče navijalke

Komu so namenjene? Odlične so za tiste ženske, ki imajo tanke in redkejše lase, ki so povsem ravni. Vroče navijalke nimajo tako visokih temperatur, zato omogočajo oblikovanje nežnih las, ne da bi jih poškodovale.

Zakaj so tako odlične? Dosežejo točno določeno temperaturo in se postopno ohladijo, pri tem pa pramene las dobro skodrajo.

Tanjše je boljše
Debele navijalke ustvarijo čudovit volumen pričeske. Če pa želite prave kodre, uporabite tanjše navijalke.

Premišljeno namestite 
Lase razdelite na 8 do 12 cm pramene od prečke na vsako stran, potem pa jih pazljivo ovijte okoli navijalk v obliki irokeze, stran od obraza.

Poskusite nekaj novega
Vroče navijalke pripnite nad ušesi, ne pri koreninah, za bolj zglajen videz s poravnanimi lasmi ob lasišču in s skodranimi konicami.

Fotografije: BigStock

Preberite tudi

Komentarji