Domov Kako prikriti sledi neprespane noči?

Kako prikriti sledi neprespane noči?

Z zares preprostimi triki in pametno izbranimi izdelki boste vse v svoji bližini prepričali, da ste se čez noč polnih osem ur predajali lepotnemu spancu.

Ohladite negovalne izdelke

Visoke temperature lahko povzročijo prezgodnje propadanje kozmetičnih izdelkov in razrast bakterij v njih. Če jih boste hranili v hladilniku, ne boste le podaljšali njihove življenjske dobe, temveč boste z ohlajenim izdelkom koži zagotovili prijeten hladilen učinek. Prav ta hladna osvežitev bo pomirila vneto kožo in pomagala odpraviti zabuhlost. Predlagamo, da trik vsekakor preizkusite! Dnevno vlažilno kremo in kremo za nego kože okoli oči shranite v hladilnik in z njima osvežite svoj obraz, ko zjutraj zapustite udobje postelje.

Preizkusite posvetlitveno kremo za nego kože okoli oči

Poleg oznak 'vlažilna' in 'deluje proti staranju' naj bo na deklaraciji izdelka za nego nežne kože okoli oči zapisano tudi, da osvetljuje kožo (v ang. brightening ali illuminating). Formule takšnih izdelkov običajno vsebujejo osvetljevalne delce, ki v trenutku zabrišejo nepopolnosti in zmanjšajo obarvanost podočnjakov. Še dodaten plus: sestavine, ki se borijo proti utrujeni koži, kot sta kofein in ginseng, pomagajo pospešiti prekrvavitev v predelu okoli oči.

Dodaten trik: Kremo za nego kože okoli oči zjutraj nanesite le pod spodnjo veko. Nanos na zgornjo veko namreč ni potreben, vpliva pa tudi na obstojnost ličil na tem predelu obraza.

Uporabite olje za nočno nego

Ko ne spite dovolj, se tako kot preostale telesne celice tudi koža ne obnovi v tolikšni meri, kot bi se morala, da bi bila v najboljši formi. Ceno tega plačate zjutraj … Če veste, da vas čaka kratek spanec, poskrbite za kožo, še preden padete v posteljo. Na obraz nanesite koncentrirano nočno olje – odlično alternativo običajni nočni kremi, tudi če sploh še ne nameravate leči. Olja s svojo naravno voskasto teksturo imajo običajno večjo okluzivno moč oz. moč, da zaklenejo vlago v kožo, kot pa navadne kreme, zato izkoristite to njihovo prednost, da ohranite svojo kožo zaščiteno, tudi če ji ne boste ponudili dovolj časa za regeneracijo.

Obrnite se na glavo

Ste kdaj preizkusili položaj strešice v jogi? Potem ste najverjetneje že seznanjeni z navalom energije, ki ga ta preprosta vaja zagotovi, takoj ko se povrnete v stoječ položaj. Visenje z glavo navzdol poveča pretok krvi in kisika v vaš obraz – to pa je hiter in izjemno preprost način, da izboljšate barvo kože in dosežete zdravo pordelost. Še ena možnost: če vam je ta položaj prezahteven, preprosto lezite v posteljo na trebuh in z glavo zanihajte z nje.

Vzemite si čas za hitro masko

Najboljše zdravilo za utrujeno in nenaspano kožo je seveda spanec, kaj pa naslednja najboljša stvar? Vlaga. Veliko vlage! Preden se odpravite v posteljo, na obraz nanesite kakovostno vlažilno masko. Takšno, ki jo po določenem času odstranite, ali pa tisto, ki ostane na vašem obrazu celo noč. Priporočamo slednjo, da bo učinek res izjemen.

Privihajte trepalnice

Rezultat noči, ko se po postelji le obračate in nikakor ne morete zaspati, so utrujene oči brez leska. A že s preprostim vihanjem trepalnic lahko dajete videz, kot da ste naspani in polni energije. Trepalnice si lahko privihate pred nanosom maskare, tako da uporabite klešče za privihanje, še bolje pa je, če se odločite za poltrajno keratinsko vihanje trepalnic. Obstaja več metod, ki jih uporabljajo v kozmetičnih salonih (npr. Elleebana, Yumi Lashes …), rezultat trajnega vihanja pa so dva do tri mesece čudovito privihane trepalnice, ki so na pogled videti daljše in gostejše, in to popolnoma brez uporabe maskare. S tako poltrajno privihanimi trepalnica lahko plavate, obiskujete savne, se ukvarjate s športom ali spite z obrazom v vzglavniku. Keratinska nega naravne trepalnice nahrani in jih okrepi vse od korena do konic, pri tem pa čudovito priviha, da so videti, kot bi imeli umetne vstavke ali debel sloj maskare.

Poiščite pravi odtenek korektorja

Ta lahko naredi največjo razliko, zato bodite natančni pri izbiri, da bo kot pisan na vašo kožo. Odtenek korektorja naj bo za en odtenek svetlejši od vaše polti, pazite pa tudi na pododtenke. Rumeno obarvani korektorju so multifunkcijski, saj lahko z njimi prikrijete vse nepravilnosti, korektorji v odtenku lososa ali breskve pa bodo najbolje nevtralizirali temno obarvane podočnjake, saj izničijo modrikasto barvo. Korektor nanesite kar z blazinicami prstov in ga nežno vtrite v kožo, da se z njo popolnoma zlije.

Ne pretiravajte s pudrom

Ste najprej pomislili, da bi rezultate neprespane noči prikrili z dodatnim slojem tekoče podlage? To ni dobra zamisel. Debel sloj podlage na suhi in utrujeni koži bo deloval umetno in še poslabšal vaš videz. Najboljša rešitev je, da nanesete lahkotno, vlažilno podlago, kot je obarvana krema, BB- ali CC-krema ali pa podlaga, ki zagotavlja zdrav in sijoč zaključek.

Prebudite kožo s koralnim rdečilom

Nekoliko toplejše od vašega običajnega rdečila v rožnatem podtonu je rdečilo v koralnem odtenku. Ta je univerzalen in v trenutku poživi bledico in uvelo kožo. Izberite izdelek z rahlim sijajem, da boste pritegnili nekaj svetlobe k licem za zdravo pordelost. Za učinek liftinga rdečilo nanesite na lično kost (nekoliko višje kot na vrh kosti) in ga zabrišite navzgor in proti ušesom.

Osvetlite oči

Zmanjšajte videz utrujenosti tako, da nanesete kanček sijočega ličila v notranje kotičke očes – izberite osvetljevalec ali sijoče svetlo senčilo. Če ste temnejše polti, naj bo v zlatem odtenku, če pa ste svetlopolti, poiščite srebrno ali biserno barvo. Kanček ličila s prstno blazinico nanesite v kotiček oči in ga nežno zabrišite s palčko za ušesa. Odličen trik za instantno prebuditev je tudi bel svinčnik za oči, ki ga nanesete na vodno linijo spodnjih trepalnic.

Fotografije: BigStock

Preberite tudi

Komentarji