Domov Kako pomemben je balzam za lase?

Kako pomemben je balzam za lase?

Ste med tistimi ženskami, ki nikdar ne uporabljajo balzama za lase? Preberite, kako se lahko (ne)uporaba pozna na vaših laseh po 40. letu.

Ali kdaj pozabite nanesti vlažilno kremo na obraz, ko očistite kožo? Verjetno je vaš odgovor nikalen, pa vendar skoraj 30 odstotkov žensk dejansko ne uporablja balzama za lase, saj se bojijo, da bo obtežil lase.

Takšna pomanjkljiva nega postane še posebej težavna v poznih štiridesetih in zgodnjih petdesetih, ko se zaradi hormonskega neravnovesja kot posledice menopavze dramatično zmanjša vsebnost vlage na lasišču (in tudi v laseh), zato lasje delujejo pusto, lomljivo in so izredno nagnjeni k cepljenju. Balzami za lase delujejo po principu, da vsak las ovijejo s filmom, ki zgladi lasno površino, da so lasje takoj videti bolj bleščeči – hkrati pa zagotovijo tudi za lažje česanje. V bistvu po 40. letu največ šteje prav to.

Vaš cilj je, da čim manj obremenjujete lase, ki postajajo bolj nagnjeni k poškodbam. Kakšen je torej najboljši način za uporabo balzama za lase, ki morda mora ustvariti še volumen in videz gostejših las? Razlog, zakaj nekatere ženske niso naklonjene uporabi balzama, je nepravilna uporaba le-tega. Tudi na obraz ne bi nanesli celega lončka kreme in enak princip velja tudi za lase. Uporabite lahkotne balzame za lase, ki jih ni treba nanesti po celi dolžini las, ampak odvisno od potreb samo na spodnji del las.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji