Domov Kako oblikovati lepše obrvi?

Kako oblikovati lepše obrvi?

Naj bo vaš cilj ustvariti obrvi, ki bodo osrednja točka vašega obraza (v dobrem smislu).

Osnovno pravilo oblikovanja pravih obrvi za vaš tip obraza je, da naj svetlolaske svoje obrvi rahlo potemnijo, temnolaske pa rahlo posvetlijo. Če imate svetlo polt, svetle oči in svetle lase, vam primanjkuje definicije, zato je potemnitev obrvi in trepalnic najboljši trik, da ustvarite večdimenzionalnost obraza. Če ste temnolasi, imate nekoliko zagorelo polt, bo nekoliko mehkejša, osvetljena obrv prava poteza, da pritegnete poglede k svojim zapeljivim očem. Bistvo je, da ustvarite definicijo obraza, a pri tem ne povzročite, da dva poudarka tekmujeta med seboj. Rdečelaske se odločite za izdelke s pepelnatim podtonom, da obrvi ne bodo oranžne glede na polt.

Za ženske, ki že imajo nekaj let za seboj in so svoje obrvi dolgo preveč pulite ali voskale, predlagamo, da jemljejo vitamine in minerale, ki pomagajo pri rasti las in tudi obrvi, prav tako lahko rast obrvi pospešite s katerim od serumov (npr. Lux-Factor). Z leti se predel med obrvema širi, saj dlačice izpadajo, zato je izredno pomembno, da jih na notranjem kotu obrvi nikoli ne pulite – drugače tvegate, da boste videti kar deset let starejši! Ko se veke na zunanjem kotičku oči počasi začnejo spuščati, vam bo nekaj dlačic manj na repku zagotovilo takojšen učinek liftinga. Odličen trik je tudi odstranjevanje puha, tankih dlačic nad in pod lokom obrvi – tako bo gola koža bolje odsevala svetlobo in celotnemu predelu oči zagotovila mlajši videz.

Nasveti za oblikovanje …

Obraz v obliki srca

Oblikovanje obrvi na tem tipu obraza je velik izziv, saj je poudarek že na čelu in obrveh. Vaš cilj naj bo naraven, nizek, bolj raven lok, ki lepo objame kost pod obrvjo. Bolje je, da ne dajete še več poudarka na obrvi, zato jih ne pretiravajte z barvanjem.

Dolg obraz

Tu ni najpomembnejši lok obrvi. Osredotočite se na dolžino obrvi, da se lahko poigrate z vodoravnimi linijami. Prav tako ne pozabite, da je v primeru dolgega obraza najboljša izbira tanka oblika obrvi.

Ovalen obraz

Pri tem tipu skoraj ni pravil glede oblike obrvi, za kar ste lahko hvaležni. Lahko jih potemnite, poravnate ali naredite opazen lok, le nikar jih preveč ne populite ali stanjšajte v tanko črto. Sledite loku svoje kosti pod obrvjo in ne morete zgrešiti.

Oglat obraz

Uravnotežite poudarjeno čeljust, tako da oblikujete bolj košate in poudarjene obrvi. Ne bojte se uporabiti temnejšega odtenka, kot so vaše naravne obrvi. Prav tako se lahko odločite za močneje poudarjen lok kot običajno.

Okrogel obraz

Visoki, ostri koti so najboljši za vaš tip obraza, saj s tem bolje definirate obliko in na videz privzdignete obraz. Pomagajte si s črtali ali s senčilom za obrvi, dlačice pa ukrotite z voskom, ki bo zagotovil dolgo obstojnost.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji