Domov Je tudi vas obsedel suhi šampon?

Je tudi vas obsedel suhi šampon?

Poleti še pogosteje posežemo po suhem šamponu. Uporabljajte ga previdno, da ne pride do težav z lasmi in lasiščem!

Težko se spominjam življenja pred prvo uporabo suhega šampona; dobesedno revolucioniziral je način nege in oblikovanja moje pričeske, saj mi prihrani obilo časa, lasje pa so vedno polni volumna (to je namreč prvotni razlog, zakaj ga uporabljam). A ker sem na spletu zasledila nekaj precej hudih kritik na njegov račun – bil naj bi krivec za izpadanje las, razdraženost lasišča in celo poškodbe – je zaskrbelo tudi mene. Je suhi šampon lahko moj največji sovražnik? Nikakor ne, če ga pametno uporabljam. Podala sem se v raziskovanje in preizkušanje različnih trikov. Izluščila sem nekaj pravil uporabe, da bodo moji in vaši lasje vedno zdravi, lasišče pomirjeno in pričeska vedno vrhunska.

Ne zamenjajte ga za pravi šampon

Suhi šampon NE očisti las, gre le za puder oziroma prah, ki vpije odvečne maščobe. Takšen puder lahko izsuši lasišče, povzroči lahko dermatitis, prhljaj in folikulitis (okužbo, pri kateri se vnamejo lasni mešički). Edini način, da z las in lasišča odstranite umazanijo, maščobo in odmrle kožne celice, je umivanje las z običajnim šamponom.

Najdite svoj način umivanja las

Za zdravo lasišče je lase najbolje umivati na dva do tri dni. Če imate katero od težav z lasiščem (na primer prhljaj), lahko lase umivate vsak dan z nežnim šamponom in uporabljate suhi šampon za volumen pričeske le po dolžini las in ne pri koreninah. Če imate skodrane, močne ali barvane lase, lahko lase umivate dvakrat tedensko in v vmesnih dneh po potrebi uporabljate suhi šampon. Če vam na laseh ostane bel prah, ga odstranite s sušilnikom las, ki ga namestite na hladno temperaturo, potem pa lase prečešite.

Vzemite si pavzo, ko pride do neprijetnosti

Vsaka zvesta uporabnica suhega šampona še kako dobro pozna občutek, ko se na otip njeno lasišče zdi kot bi božala pesek in ne kože. Takrat je čas, da spremeni svojo lepotno rutino. Svoje lasišče jemljite za podaljšek obraza. Tako kot koža na obrazu tudi lasišče občasno potrebuje luščenje in globinsko čiščenje ter primerno nego.

 

Fotografije: BigStock

Preberite tudi

Komentarji