Domov Lepota Hitre rešitve pri barvanju las doma

Hitre rešitve pri barvanju las doma

Se barvate sami in niste dobili rezultata, ki ste si ga želeli? Poiščite rešitve za nekaj najpogostejših domačih nezgod pri barvanju las.

Vaši lasje so … preveč oranžni

Poskusite s pepelnatim odtenkom barve, ki bo ublažil oranžen pridih. Če ste uporabili srednje rjavo barvo, poskusite s pepelnato rjavo, ki je dva do tri odtenke svetlejša, in jo pustite učinkovati 10 do 15 minut. Kot alternativo po barvanju enkrat ali dvakrat uporabite šampon z vijoličnim ali modrikastim odtenkom, ki bo pomagal uravnotežiti preveč rdečkast nadih.

Vaši lasje so … dvobarvni

Če imate poškodovane konice ali če si lase že dolgo barvate (in ste barvo vsakič uporabili na celotni dolžini las), lahko dobite dvobarvni učinek, pri katerem so konice temnejše kot preostanek las. Nanesite še en odmerek barve, da svetlejše lase obarvate temno. Prav tako v naprej konice in dolžino las barvajte posamezno.

Vaši lasje so … neenakomerno pobarvani

Ste spregledali nekaj mest? To se hitro zgodi, še posebej, če ste pri domačem barvanju neizkušeni (vsekakor priporočamo, da za barvanje las obiščete strokovnjaka, torej frizerja). Po opravljenem dejanju ne morete kaj dosti narediti, še posebej, če ste uporabili obstojno barvo, zato raje izbirajte delno obstojne različice. Natančno se držite navodil, kar pomeni, da barvo nanašajte pramen za pramenom, da bodo vsi lasje prepojeni z barvo. Na koncu lase prečešite s širokim glavnikom.

Fotografija: Profimedia

Preberite tudi

Komentarji