Domov Aloje vera za zdrave in sijoče lase

Aloje vera za zdrave in sijoče lase

Zagotovo ste že slišali za to čudežno rastlino. Pa ste vedeli tudi, da lahko z njeno pomočjo izboljšate videz in zdravje svojih las ter lasišča?

Izboljša pH lasišča

Običajni pH lasišča je 5,5, kar pomeni, da je kislo. Številni izdelki na tržišču, še posebej šamponi, vsebujejo sestavine, ki spremenijo pH vašega lasišča in las, ker so po naravi bazični. To lahko vodi do poškodovanih in neukrotljivih las. Aloja pomaga ponovno vzpostaviti naravni pH lasišča, s čimer poskrbite za lepše in bolj zdrave lase.

Odpravlja prhljaj

Aloje vera je pogosto uporabljena sestavina v številnih šamponih in balzamih, saj skoraj čudežno deluje proti prhljaju in z njim povezanimi težavami, kot je srbeče lasišče. Razlogov za nastanek prhljaja je več – mastno lasišče, nabiranje odmrlih celic in celo vnetje, aloja pa pomaga na vseh področjih. Z lasišča odstrani odmrle celice, ki lahko zamašijo lase, ker deluje protimikrobno in protivnetno, pa pomirja lasišče in pomaga v boju proti vnetjem.

Mehča lase

Aloja lahko prekosi celo najboljše balzame za lase. Po naravi je vlažilna in zato okrepi vaše lase ter jim doda sijaj. Alojo lahko kot balzam uporabite takoj po uporabi šampona ali kot balzam brez spiranja.

Domači recept proti naelektrenosti las

Nanesite tanko plast gela aloje vere ob prečki in ukrotite neubogljive lase. To je odlična naravna alternativa kemičnim izdelkom.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji