Domov Aktivni kisik je novost na področju ustnega zdravja in zobne estetike

Aktivni kisik je novost na področju ustnega zdravja in zobne estetike

Ustna higiena ni pomembna le za lep in zdrav nasmeh, ampak je ogledalo splošnega zdravja in dobrega počutja.

Obstaja namreč izjemno močna povezava med vnetji v naši ustni votlini in vnetnimi procesi drugje po telesu. Redna in temeljita ustna higiena je tako ena od boljših popotnic za siceršnje trdno zdravje in dobro počutje.

Razvoj dentalne medicine in farmacije je na področju zdravja in higiene ustne votline prinesel številne novosti. Ena od njih je raztopina OROXID® na osnovi aktivnih kisikovih spojin, ki na varen način dosega izjemne rezultate na področju ustne higiene, odstranjevanja vnetij in drugih težav v ustni votlini. Raziskave kažejo, da so aktivne kisikove spojine potrebne za naše vsesplošno zdravje, saj nas ščitijo pred napadom škodljivih mikroorganizmov, prizadeta področja pa oskrbijo s kisikom in obnavljajo.

Zakaj je AKTIVNI KISIK prava izbira pri vzdrževanju optimalnega ustne higiene in zdravja?

Vključimo ga v vsakodnevno ustno higieno. OROXID® uporabimo ob ali po ščetkanju zob. Aktivne kisikove spojine zlahka prehajajo v težje dostopna področja pod dlesnijo in med zobmi, kjer odstranjujejo mikrobna žarišča.

Odlično vzdržuje ustno higieno pri zobnih aparatih – zvezdicah, protezah in vsadkih. Mehurčki kisika čistijo področja pod in okrog zobnih aparatov ter nevtralizirajo korozivne učinke kislin, ki se zadržujejo nad aparati in v njihovih vmesnih prostorih s površino zoba. Aktivni kisik dokazano izboljšuje rezultate ustne higiene pri osebah z ortodontskimi nepravilnostmi in oteženim čiščenjem aparatov (v službi, šoli, na potovanjih).

Aktivni kisik zobem povrne naravno belino in sijaj brez škodljivega vpliva na sklenino. Odstranjuje obarvanost zob in obloge na zobeh in jeziku zaradi pitja kave, pravega čaja, hrane, pijače in kromogenih bakterij.

Preprečuje nabiranje bakterij in ohranja svež dah. Aktivni kisik deluje antiseptično in tako prepreči širjenje bakterij, ki povzročajo zadah.

Lajša in preprečuje vnetja in krvavenje dlesni. Razvoj vnetja je pogojen s prisotnostjo zobnih oblog in bakterij. Zaradi mehanskih lastnosti in sproščanja kisika v obliki penjenja, aktivni kisik vpliva na mikrookolje in zmanjša vnetja ter pripomore k hitrejši obnovi prizadete površine.

Oralna raztopina OROXID®:

  • edini izdelek za ustno votlino, ki deluje na osnovi aktivnega kisika
  • OROXID® sensitiv za vsakodnevno uporabo in občutljivo ustno sluznico
  • OROXID® forte za intenzivno tretiranje težav v ustni votlini.
  • uporaba je enostavna in priročna (inovativno pršilo)
  • varen za odrasle in otroke
  • primeren za kratkotrajno in dolgotrajno uporabo

Izkoristite 20 % popust na OROXID® sensitiv raztopino ali pršilo ob naročilu na spletni strani www.enikam.si, preko elektronske pošte na narocila@enikam-oxy.com ali po telefonu 031 634 900.

Komentarji